fredag 15 december 2017

FredagsFilmen: Star Wars - The Last Jedi

Den som trodde att jag skulle skriva om någon annan film än den åttonde delen i Star Wars-sagan idag, trodde fel. Jag menar - vad annars skulle jag skriva om? Jag lever trots allt ihop med en Star Wars-fantast.
Själv är jag kanske inte riktigt lika entusiastisk, till och med hade jag tröttnat lite på filmen sisådär tre månader innan den ens hade premiär, på grund av att det skrevs och pratades om den över.allt. Orka. Det finns ett gäng andra filmer jag betydligt hellre skulle vilja se, men "The Last Jedi" kommer bli familjens biobesök den här månaden. Troligen någon gång i mellandagarna, för vet ni hur dyrt det är att gå en familj på 5 personer och se en sådan här film? Asdyrt, är svaret. Nästan 800 spänn, innan vi ens kommit in i kiosken och gått lös på popcornbyttorna. Tack för momshöjningen, staten. Verkligen.

Bildkälla WallpapersDen
Jag vet egentligen inte ett dugg om handlingen i den här filmen. Rey ska väl fortsätta utveckla sina jediförmågor tillsammans med Luke Skywalker, och så antar jag att det kommer vara en massa stridigheter mellan rebeller och Imper... förlåt, The First Order - ungefär som vanligt. Och så är det visst med någon varelse som heter Porgs som die hard-fansen är rädda för att de ska bli den här trilogins ewoks. Jaja, det lär väl visa sig.


Det som lockar mig mest med den här filmen är faktiskt att den blev Carrie Fishers sista. Men jag skulle utan större problem kunna vänta till dvd:n. Törs man säga det när man delar dubbelsäng med en Star Wars-are? Ja, det törs jag. Det har jag gjort, till och med.
Missförstå mig rätt, jag gillar Star Wars jag med, men det har blivit lite för mycket av det goda, känns det som. Jag är mätt på det. Om jag är sugen på Han Solo-filmen som kommer nästa år? Nej. Inte värst. Men det är ju ett år kvar, så det kan ändra sig.