tisdag 12 december 2017

What I eat in a day #17 - Decembermåndag

Eftersom det är tisdag idag och rubriken säger måndag, så kanske det är lätt att gissa att det här är vad jag åt igår. Det märks att det snart är jul, för det känns som att jag slarvar, men det är som det är med den saken.


Frukost, du ljuvliga! Yoghurt parfait, kallas det här bland alla FoodTubers jag tittar på. Ooookej? Yoghurt med bär och granola kallar jag det. Roade mig dock med att varva bär och yoghurt och låta de frysta bären tina i kylskåpet under natten. I botten är det blåbär, i mitten granatäpplekärnor, på toppen hallon och hemgjord granola. Till det en D-vitamin och som alltid te.


Hade inga planer alls för vad jag skulle äta till lunch men en titt i kylen inspirerade fram den här skapelsen. Bakad sötpotatis med fräst grönkål, hummus, rökt cheddar och min nya besatthet - srirachamajonnäs. Jag blev precis sådär mätt att det bara var behagligt att ha magen full.


Dagen innan hade vi varit på julmarknad i Wadköping (sista gången för i år nu på söndag), där vi bland annat köpte den där rökta cheddarosten jag nämnde ovan. Och brända mandlar. De är såklart allra godast när man precis köpt dem och de fortfarande är varma, men de duger dagen efter också. Så pass att ni får gångra den där näven med tre, sedan fick Chilipojken befria mig från resten.
Och Cullen är en blurrig linslus.


Här är en annan sak ni får gångra med tre, bara för att det är så tråkigt att lägga upp en bild med samma mugg på tre gånger. Jag drack alltså tre koppar te under eftermiddagen. Kände mig lite frusen, helt enkelt. Samt att te är livets dryck.


Äter jag ingen annan kvällsmat är risotto med citronpesto? Jodå, men det är ju en favoriträtt, så här är den igen. Fick dock klagomål igår på att vi aldrig äter annan risotto numera,så jag får kanske variera mig lite bättre.


På Lilla E:s begäran drack vi glögg och åt pepparkakor med blåmögelost. Samt att jag provsmakade mitt nybakade bananbröd med lite smör på. För just det här bananbrödet är ett sådant som är mer som bröd än som kaka, och precis vad jag ville ha. När man har ett par brunprickiga bananer så...