fredag 14 augusti 2020

"Get a life, Chloe Brown" av Talia Hibbert

Det här är den första boken i en planerad trilogi om systrarna Brown. Den här första boken, "Get a life, Chloe Brown" fick en massa buzz omkring sig på booktube och bookstagram, där den kallats en underbar, lättslukad, rar och sexig romance. Jag har alltså varit intresserad av att läsa den ett bra tag, och när den äntligen landade i mitt hem låg den inte länge i tbr-högen innan jag satte igång.

Bildkälla Goodreads

Efter en nära-döden-upplevelse bestämmer sig Chloe Brown för att skaffa sig ett liv. Hon gör en lista med punkter som campa, res i världen med endast handbagage, åk motorcykel. Hennes kroniska sjukdom gör dock att det ibland är svårt att ta sig utanför bekvämlighetszonen, så hon bestämmer sig för att ta hjälp av Red - han kör ju trots allt motorcykel.
Red arbetar som vaktmästare i fastigheten där Chloe flyttar in. Efter att ha lämnat ett toxiskt förhållande och hela London bakom sig, försöker han nu komma på vad han ska göra med sitt liv, och framför allt sin karriär som konstnär. 
Chloe inser snart att det finns någon annan än den hon trodde bakom Reds till ytan tuffa utseende. Kanske finns det plats för andra saker än det på listan i hennes liv.

Jag gillade mycket med den här boken. Jag gillade hur varsamt den behandlade ämnet med att lämna ett förhållande med någon som misshandlar en, och hur detta inte alltid är en man som misshandlar en kvinna. Hur något så toxiskt kan förstöra någons självförtroende och sätta käppar i hjulen under en lång tid efteråt. 
Jag gillade även hur Chloes sjukdom, fibromyalgi, beskrivs. Jag har kära vänner som lider av samma åkomma, och jag känner igen deras berättelser här om hur det inte bara gör ont utan även gör en utmattad så att en tappar all funktion, hur handikappande det kan vara. Sedan har vår Chloe turen att ha pengar och ett jobb hon själv kan styra över, så det är inget brottande med försäkringskassan i den här boken. Tur är väl det.
Jag gillade också kemin mellan Chloe och Red. Hur de gick från fiender till vänner till älskade under den här bokens gång, även om det som vanligt i romance måste finnas några fnurror och missförstånd på vägen till det lyckliga slutet. Det har ett sätt att prata med varandra på som ger kvicka dialoger som ofta är roliga att läsa, ett sorts gnabberi som jag verkligen uppskattade. 
Men. Ni anade ett men va? Jag har väldigt svårt för det stundtals grova språket i den här boken. Sexscenerna är väldigt explicita och pratet om sex är grovt. Det går över gränsen för mig, och jag upplever det som snudd på pornografiskt emellanåt. Det gjorde att jag tyckte sämre om boken än om något hade lämnats till min egen fantasi. Jag kände mig liksom bortkopplad från texten när det faktiskt blev lite pinsamt att läsa dessa scener. Och det drog så klart ner betyget.

Mitt betyg på "Get a life, Chloe Brown" blev 3,5/5.