måndag 22 mars 2021

a England, Moments with Virginia

Jag vet inte riktigt vad som hänt med a Englands hemsida/butik, för jag kan inte komma åt den sedan några veckor tillbaka. På Instagram verkar det vara precis som vanligt, så jag vet inte om sidan inte bara är tillgänglig för att jag bor där jag bor (Brexit?) eller om den är under omarbetning eller om det är något annat i görningen.

Vad jag däremot vet är jag precis lackade av sista lacket ut i den Viginia Woolf-inspirerade kollektionen Moments with Virginia, och då passar det ju utmärkt att visa upp de lacken i ett samlat inlägg.
Kollektionen består av 7 lack, alla med holo, och jag bar dem i den här ordningen.



Mrs Dalloway har så klart hämtat sin inspiration från boken med samma namn. Där nämns en smaragdgrön klänning, och vad passar då bättre än ett smaragdgrönt lack.  E kastade sig över det här och om jag inte minns fel så hade hon det på julafton. Jag höll mig ända till januari innan jag målade på det. Holo så klart.



To the lighthouse har även det hämtat inspitation från boken med samma namn. (Jag har inte läst den.)
Älskade maken fick välja färg och han valde lila och på den vägen var det. Vackert mörkviolett med holo.



Shakespeare's sister är inte bara en popduo från 90-talet utan även ett tankeexperiment i Woolfs "Ett eget rum", om Shakespeare's lika talangfulla syster som aldrig fick en chans att utveckla sin talang på grund av sitt kön. Den här systern fanns alltså inte på riktigt.
Det här väldigt ljusrosa lacket är valt utifrån det jag var minst sugen på just då. Så nära min egen hudton jag kan komma, fast rosa och med finfina holoregnbågar, som trots sitt utgångsläge var hyfsat underbar att bära.



The London scene valdes även det för att det var det jag var minst sugen på. Inspirationen kommer från essäsamlingen med samma namn, där Woolf ser de grå stenhusen i London. Lacket är alltså grått, möjligen med en aning silverton, och har så där fantastiska regnbågar att jag nästan sörjer lite när det är dags att ta av lacket.



Orlando har hämtat inspirationen från den helt underbara romanen med samman namn. Om Orlando som föds som man under den elisabetanska eran och lever genom århundradena utan att åldras, men hen byter kön på vägen och blir kvinna. Jag kan varmt rekommendera filmen med Tilda Swinton i titelrollen.
Lacket är svart och har väldigt vacker holoeffekt.



Virginia Woolf har så klart namn efter författaren själv. Ett svärtat granatrött hololack, eller mörkt vinrött om en hellre vill uttrycka det så. Jag tror egentligen inte att jag har någon favorit i kollektionen, men om jag har det så är det nog det här. 



The waves har även det inspirerats av en bok som jag inte läst. Än. Känner att jag vill läsa mer Woolf just nu. 
The waves är så klart blått, ultramarin till och med. Jag hade svårt att få till holot på de här bilderna, och upplevde det också som lite mer dämpat i det här lacket. Det krävde sitt ljus för att få till de där riktigt maffiga regnbågarana, men det var fint även när de var lite av det mjukare slaget.

Moments with Virginia är en fin kollektion där jag tyckte mycket om alla lacken. Jag drogs mest till juveltonerna, men även de ljusare var väldigt fina på, och var också bäst på att visa regnbågsholo. 

Jag köper mina a England från Hypnotic polish (Nederländsk nätbutik) där stora delar av kollektionen tyvärr är slutsåld i dagsläget. Det finns dock massor av andra fina lack om en blir sugen. Och nej, jag är inte sponsrad.