tisdag 23 mars 2021

April bujo

Snart dags för månadsskifte igen, och därmed dags för mig att göra i ordning nya sidor i min bullet journal. Jag försöker bli färdig med dem ganska snart under andra halvan av månaden, för då brukar det ha dykt upp saker jag behöver skriva in, så även den här månaden.

Jag brukar ha grönt tema i april, för att min mamma fyller år i april (80 år i år!) och det är hennes favoritfärg. Så även den här gången, men jag visste också att jag vill ha den där gulliga washitejpen med fåglar. Så så fick det bli. Jag är nästan helt nöjd. Nästan... Mer om det längre ner.


Månadsöversikten som alltid tjänstgör som min startsida för månaden. Jag använder inte de här uppslagen vidare värst under månadernas gång, annat än som referens. Förr skrev jag in saker i dem, men det gör jag ytterst sällan nuförtiden. Trivs bättre med dem så här.


Uppslaget därefter är däremot flitigare använt. Dels är det här jag håller koll på och antecknar under läsandets gång om vald bok som månadens bok. Jag har bestämt vilken det blir, men inte skrivit in den än. Även plats för att skriva upp aprils nagellack, och på motsatt sida har jag min kassabok. 
Yogaverksamheten ligger fortfarande på is. Jag räknar inte med att vara igång med den igen förrän till hösten. Tyvärr.


Ett annat flitigt använt uppslag är det för en rad om dagen, vanekoll och humöröversikt. Här är jag och pillar varje dag - så klart. 


Nytt för denna månad är dock det här uppslaget. Att jag dedicerar en sida till att yoga med Adriene har vi sett förut, men att jag även börjat med månadsteman har jag kanske inte varit riktigt lika tydlig med. 
Jag har tyckt att det varit så kul med att dra en lapp om dagen ur en liten burk och sedan göra lappens uppmaning, I mars har temat varit vårstädning - i april är det mer rörelse som gäller. Och självklart kommer jag ha lappar med vilodagar också.


Nu kommer vi till det jag inte är så nöjd med den här månaden. Jag tänkte att det skulle vara kul att ha ett het uppslag per vecka igen, i stället för en vecka per sida som jag haft de senaste månaderna. I mitt huvud skulle det vara jättekäckt med en ruta för varje dag som var lite "slumpvis" placerad, men i realiteten tycker jag mest att det ser förfärligt rörigt ut. 
Kanske gör jag det lite mer strukturerat för nästa månad, kanske testar jag ett annat upplägg, kanske återgår jag till en vecka per sida, vi får se. I april får jag helt enkelt stå ut.
Citaten på veckouppslagen handlar den här månaden om fåglar.