torsdag 25 mars 2021

What I eat in a day #30 - Restfest

Vi försöker bli bättre på det där med att undvika matsvinn i det här huset, och då tycker jag att vi har varit ganska duktiga på det förut också. Det finns dock alltid utrymme för förbättringar, och ett led i det är att äta sina matrester. Ibland på nya sätt. Så blev min och E:s lunch den här dagen, i övrigt var det mesta nylagat.


Efter morgonens yoga och meditation sitter det fint med en god frukost. Min bestod den här morgonen av en kopp te (earl Grey), en tallrik jordgubbsyoghurt med min hemlagade granola, och även en bananboll - som mest är en puck.
Dagen innan hade vi nämligen ett gäng alldeles för prickiga bananer, som ingen ville äta som de var. I form av små bakverk slank de dock ner. De allra flesta hamnade i E:s mage, men jag hann äta den på bilden i varje fall.


Andra rester blev det alltså till lunch. Vi hade fått över "sås" från en middag bestående av butternutpumpa och gnocchi (recept i "Megavego" av Sara Ask och Lisa Bjärbo). Denna sås/fyllning värmde jag på med en skvätt grädde, så att den blev som en sorts stuvning till de små portionsomeletter jag gjorde. I omelettsmeten lade jag lite pesto som var kvar från en annan middag. Till min serverade jag lite tomat och cornichoner.


En annan sak en kan göra med väldigt prickiga bananer är ett smarrigt bananbröd. Jag hade gjort det också, för det var en del bananer där... Som synes var det inte bara jag som åt av bananbrödet, men teet i koppen fick jag behålla för mig själv, citronte den här gången.


Till middag prövade vi ett nytt recept, mozarellapasta. Väldigt gott och snabblagat, även om det mest var som en varm pastasallad caprese. Jag tyckte om det precis som det var, andra hade gärna sett att broccolin hade blivit fräst med lite vitlök. Vi får se hur det blir nästa gång vi äter det, för det lär vi göra.
Till min portion pasta åt jag romansallat och oliver.


Kvällsgodiset blev (som vanligt) en skål popcorn som jag och älskade maken delade på när vi tittade på tv tillsammans. 
Genomgående under dagen drack jag vatten. Så rolig var jag.