lördag 13 april 2024

Sett på TV: Resident Alien, säsong 1

Spoilervarning på TV-inlägg.

Det är ju synd att det bara är den första säsongen av "Resident Alien" som finns att se på Netflix. Råkar veta att den tredje säsongen precis avslutats annars, men den lär jag få vänta på. Får kanske göra som min svägerska och se om på det som finns, för det här är riktigt bra.

Bildkälla Prime Video

I den lilla staden Patience i Colorados berg, har stadens läkare precis blivit mördad. Tur då att en av stugorna vid sjön ägs av en välkänd läkare från New York, Harry Vanderspeigle. Han kallas in både för att undersöka den döda kroppen, och för att ta över den avlidne läkarens patienter tills en ersättare kan hittas.
Vad de inte vet är att doktor Vanderspeigle är död, och att en utomjording från en okänd planet har tagit över hans molekylära struktur. Men det finns de som kan se igenom Harrys kamouflage, och ser honom för den han verkligen är. En av dessa bor så klart i Patience.
Utomjordingen Harry kraschade på vår planet när han var utsänd att utföra ett uppdrag, och han är nu fast på Jorden medan han söker efter viktiga delar som föll av hans skepp. Men ju mer mänsklig Harry känner sig, desto svårare får han att utföra sitt uppdrag - att utrota hela mänskligheten.

Så pass rolig. Alan Tudyk är en riktig pärla som Harry. Han är annars kanske mest känd som röstskådespelare, men här får han en chans att briljera med allt han har. Även i andra roller är skådespeleriet top notch, och det är en så brokig och rolig skara individer vi får möta den här första säsongen, att det känns lite jobbigt att behöva vänta på fortsättningen. Men, men...