torsdag 25 april 2024

Sett på TV: White collar, säsong 5

Spoilervarning på inlägg om TV.

Äntligen klar med den näst sista säsongen om bedragaren Neal Caffrey och hans polare på FBI, särskilt då handläggaren Peter Burke.  Bara en säsong kvar, och den har bara 6 avsnitt. Kunde som tur var börja titta direkt, eftersom den femte säsongen slutade med en rejäl cliffhanger.

Bildkälla Rotten Tomatoes

Även den här femte säsongen fick lösa upp den cliffhanger vi hamnade i när fyran tog slut. Peter arresterad för mord på en senator! Självklart är han oskyldig, men att bevisa det utan att på minsta sätt fläcka Peters rykte visar sig inte vara så lätt. Förrän det var det. Kändes lite väl lätt, faktiskt. Å andra sidan hamnade Neal i en rejäl soppa när han fixade fram bevisen för Peters frihet, och handlingarna i avsnitt ett låg som en skugga över säsongen. 
För här blir det utpressning för att begå massor av andra brott för att inte avslöja allt, och efter ett tag kommer Neal på att han gillar det. Återigen smids planer på att "ta pengarna och sticka", särskilt efter att Neal blir hypnotiserad och påverkad under hypnos i ett avsnitt. 
Neal får dessutom ett nytt kärleksintresse, i form av den naiva Rebecca. Fast jag såg igenom hennes fasad ganska snabbt. Kanske inte anade att det var hon som var säsongens big bad, men att hon inte var riktigt så hjälplös som hon verkade anade jag ganska snabbt.
Samtidigt har Peter chans på en stor befordran, han ska bara först. Sedan bär det av till Washington. Tveksamt dock om han och Elizabeth kommer iväg. Fast hon vill gärna flytta för hon får jobb på NAtional Gallery. Ganska stort kliv från att driva en cateringfima/partyfixarfirma, kan jag tycka. Men hon ska visst ha en bakgrund inom konstvärlden. Himla praktiskt med tanke på Peters jobb.
Förutom den övergropande handlingen i säsongen, så hinns det även med en massa andra fall. Allt från att lösa mordet på en FBI-agent till att leta efter stulna dinosaurieägg. Aldrig tråkigt på kontoret, och allt sånt där.