onsdag 27 juli 2011

Fläskpannkaka

Vispa - in i ugnen - klart. Himla bekvämt faktiskt. Och barnens favorit inte minst. När det serveras fläskpannkaka i det Datska hemmet så blir tallrikarna tomma. Oftast långpannan också faktiskt. Sällan det blir lunchlåda av den här härligheten.


Fläskpannaka

2 pkt bacon eller motsvarande mängd stekfläsk
5 dl mjöl
½tsk salt
1 l mjölk
6 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den om du gillar att diska stora skitiga långpannor för hand då de sällan får plats i diskmaskinen.
Skär bacon eller fläsk (godast) i strimlor och lägg ner dessa i långpannan. Stek fläsket i ugnen ca 10 minuter tills det blir gyllenbrunt, rör om någon gång. Man kan använda skinka också, den behöver i så fall inte förstekas.
Blanda mjöl och salt i en bunke, vispa ut mjölken lite i sänder till en slät smet. Knäck ner äggen, ett i taget, och vispa noga. Låt smeten svälla medan fläsket steks.
När fläsket stekts klart tillsätts pannkakssmeten i långpannan. Stek klart pannkakan i ugnen 20 - 30 minuter beroende på ugn och långpanna. Prova gärna med en sticka så att pannkakan inte är kladdig.
Serveras i generösa bitar med lingonsylt och rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .