lördag 2 juli 2011

I Norrland

Ja alltså, de norra delarna av Örebro län. Där har jag varit idag med älskade maken, lilla A och lilla E samt både mina och makens föräldrar.

Det började med en middag med dito uppslutning förra söndagen, där samtalet gled in på dekorsten för trädgården och de hutlösa priser man får betala för sådant på de stora butikerna. Min ömma moder säger då att hon och min pappse känner till ett ställe i närheten av Grythyttan där man kan plocka på sig skiffer. Gratis. Bara bilen håller så. Och raskt var ett besök dit inplanerat (samt en räd inne på Grythyttans ägg).

Så i morse styrde vi kosan mot Grythyttan/Hällefors. Min pappse kommer från trakterna och visade oss på rätt väg. Lilla A var inte direkt nöjd med att ännu en dag inte få sitta framför tv-spelen, men då visade det sig att det var nostalgidagar i Hällefors. Med massor av veteranbilar. Min son gillar bilar. Ett arv från älskade maken, för jag bryr mig sannerligen inte.
Så efter att ha lastat bilens bagageutrymme fullt med platta stenar, samt ett par plattor ägg (nej - det blev inte äggröra) styrde vi kosan mot Hällefors.

Vi såg massor av amerikanare, en och annan bullig europeisk bil, och så dessa damer på moped. De stal showen totalt! Klart bäst i sina tidsenliga kläder. Så var de de enda som fick applåder också.

Efter att ha tittat oss mätta på gamla bilar, styrde vi ännu en gång kosan söderut. Fast inte så långt för vi stannade till i Grythyttan för att äta glass. Och är du i krokarna så rekommenderar jag verkligen ett besök. Slår Nora-glass med hästlängder. Lika gott som ur min glassmaskin faktiskt. Neerings heter stället och deras hemsida hittar du om du klickar här. Som sagt - väl värd ett besök. Eller på ren svenska - åk dit för bövelen!

2 kommentarer:

  1. Med de där gamla mopederna och stånden i bakgrunden såg nästan bilden ut att vara tagen i Indien eller liknande :D

    coolt att få skåda sådant där helt spontant.

    SvaraRadera
  2. Aldrig sett så mycket folk på Hällefors gator förut. Och det var INTE första gången jag var där, med tanke på att min farmor & farfar bodde där. Eller bor. Fast numera på kyrkogården.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .