torsdag 12 januari 2012

Kär i tv!

Att jag gillar tv är det väl få som missat. Och om man ser så mycket på tv som jag gör så händer det ibland att man tycker lite extra om en karaktär. Så pass att man känner sig förälskad. Så när jag såg inne hos Seriedrottningen att hon listade sina 10 tv-förälskelser kändes det ganska självklart för mig att haka på. Det tog dock några dagar för mig att komma på 10 värdiga kandidater, men nu - nu har jag listat ut vilka som får vara med. Ingen inbördes ordning - varsågoda.


Data (Brent Spiner): Star Trek The Next Generation bjöd på 7 härliga säsonger innan serien lades ner. Ärligt talat hittade jag till Star Trek via filmerna och ganska så snart föll jag för Data. För han var så rar och tafatt i sin avsaknad av, men längtan efter mänskliga känslor. Love! Om ni nåonsin undrat över mitt bloggnamn har ni svaret här. Jag är gift med Data - i fantasin.


Doctor Who (David Tennant): Alltså... Jag börjar liksom salivera bara vid tanken. Om utomjordingarna är som denne Timelord kan de gärna få komma hit. Bara de inte lockar med sig Daleks i kölvattnet. Älskar hans röda Converse, hans slips, hans polisonger och önskar att ett av hans hjärtan kunde slå för mig.


Ianto Jones (Gareth David-Lloyd) & Captain Jack Harkness (John Barrowman): Det bästa kärleksparet i hela Torchwood! Jag var kär i Ianto och Jack var för sig, men tillsammans blev de oslagbara. Jag höll stenhårt på dem och var därför inte helt nöjd med utgången av deras kärlekshistoria. Den var så vacker att den smittade av sig.


Kyle Bates (Jeff Yagher): Ärligt talat - jag minns inte skitmycket direkt om den här karaktären från V. Han var väl kär i hon den där som var en korsning av människa och ödla? Vad jag minns är att jag och min kusin var helt nere i honom och klippte ut bilder ur Okej och lekte V varje chans vi fick. Ack ljuva ungdom...


Dr Sheldon Cooper (Jim Parsons): Jo, jag vet. Han är inte direkt socialt kompetent, men ändå. Jag tittar på Big Bang Theory för att jag älskar Sheldon. Varje avsnitt får älskade maken stå ut med att höra mig säga att jag älskar honom. Och så är han söt. Knäpp men gullig.


Dr John Carter (Noah Wyle): Jag slutade titta på ER/Cityakuten efter x antal säsonger. Något jag så här i efterhand kan ångra lite. Min kärlek till Carter levde dock vidare. Så pass att älskade makens mormor kan påpeka att hon sett min favoritdoktor och mena att hon sett Noah Wyle i en annan roll.


Eric Northman (Alexander Skarsgård): True Blood var bäst första säsongen förutom en sak - inte tillräckligt mycket Eric. När jag läser böckerna är han också min favorit. Och nej, jag hittade ingen fulare/roligare bild.


Eric Forman (Topher Grace): Jag älskade That 70's show från första avsnittet, men tappade den när Eric lämnade Wisconsin. Ingen anledning att titta längre, liksom.


George O'Malley (T.R. Knight): Som jag grinade när han dog i Grey's anatomy. Jag blir liksom tjock i halsen bara jag tänker på det. Han var storfavorit för mig och jag kan känna att det var väl jävligt onödigt att han skulle bort. Tittar fortfarande, men saknar O'Malley allt som oftast.

Det var mina 10 favoriter det. Hur ser din lista ut?

5 kommentarer:

 1. Bra lista! Lite otippade val, som Eric Forman som jag aldrig tänkt på själv! Men om jag får välja en Doctor så blir det alltid Matt Smith, Tennant kommer tvåa! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså - jag är så himla kär i David Tennant att jag ännu inte kommit mig för att se de två sista avsnitten av den säsongen där han regenererar till Matt Smith... Betvivlar inte att han kommer vara en utmärkt Doctor, och han är ju söt och så. Men jag VET ju hur mycket jag kommer grina. DEN sorgen liksom... ;)

   Radera
 2. Googlade Torchwood och hittade hit. Kan konstatera att min lista skulle se nästan likadan ut som din, iallafall på 4 punkter :o) men i That 70's show har jag en crush på Hyde, helt klart. Måste nog sno denna lista och göra min egen variant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyde hade alldeles för fula glasögon för att få mig på fall. HATAR pilotbrillor. Hatar! ;)

   Radera
 3. Åååh Sheldon! Men alltså, jag har aldrig fastnat för Dr Who, har alltid tyckt att det är FÖR fånigt. Men jag fastnade ju aldrig för TBBT heller förrän jag råkade se samma avsnitt två ggr samma kväll. Seg aspie. ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .