söndag 1 januari 2012

2011 i backspegeln

Januari


Jag började leda klasser i yoga både hemma och borta och hade skitkul varenda gång. Mindre kul var det att Handels a-kassa började strula multo mucho vilket ledde till en massa stress och onödigt tjafs.
Lilla A fyllde 10 - tvåsiffrigt minsann, och vi hann med en och annan solnedgång i vackert sprakande vinterfärger.
Bokcirkeln pratade om min favoritbok Boktjuven och gav den det höga snittbetyget 4,4. Jag missade en bok i min summering av läseåret och fick gå ut med en offentlig ursäkt till författaren, eftersom hennes bok faktiskt hade platsat på topplistan för 2010 om jag inte varit klantig nog att glömma den.

Februari


Efter att Carolina Gynning gjorde en stor sak av att gå utan smink en hel vecka gjorde jag en tvärtemot och gjorde en vacker med spackel-vecka, även om jag bara var inne en hel dag och tittade på yrande snö genom fönstret.
Fick slutligt beslut från Handels om att jag inte alls är arbetslös. Konstigt tyckte jag och bestämde mig för att det där jävla skitfacket har sett det sista av mig. Blev medlem i SmåA istället.
Gick på den första av årets 40-årsfester och hann även med en Alla Hjärtans-fest. Mustprovning hos Perny med spännande resultat och Melodifestival på tv som gjorde att jag missade Hamlet på tv. Delade även med mig av min frikortslista och konstaterade att älskade maken har vissa gemensamma drag med en och annan på den listan.

Mars


Vi hann med många promenader och utflykter under året. Här halkar jag omkring på Hjälmarens is och blir förevigad av älskade maken och hans skugga.
Jag inledde min fjärde fasteperiod med att som vanligt avstå från chips, godis och alkohol. Den här gången passade jag dessutom på att hänge mig åt ett mantra. Jag har inte sjungit det sedan dess.
Bokcirkeln träffades igen och var inte jättesnälla mot Ängelns lek som landade på slutbetyget 2,7. Årets lägsta faktiskt!
Jag var fattig och kunde inte shoppa nagellack så jag bestämde mig för att köra temadagar där jag visade upp favoriterna i olika färger. Hade roligt ett tag i varje fall.
Snön började ge vika och i och med det träffade man på kvarlämningar både här och där från våra fyrfota vänner. Nice.
Och hemma hos Ketchupmamman blev det ett jävla rabalder när hon inte tyckte att det var jättebra att en mobbad kille slog en av sina mobbare. Rev upp en del tråkiga känslor. Andra jobbiga känslor fick jag av tsunamin i Japan. Fy fan vad jag grät framför nyhetssändningarna.

April


Barnen hittade en rolig skorpa i skorppåsen och jag fortsatte mina funderingar kring mobbing. Överlag kände jag mig lite ledsen och så, men hittade även saker att skratta åt.
Brydde mig mycket om det jag äter och visade upp mina middagar under en vecka.
Min ömma moder fyllde 70 år och det var påsk och jag bröt min fasteperiod.
Bokcirkeln hade träff och pratade om Oförrätten som fick betyget 3,1. Förfasade mig över min hög med väntande böcker. Den är ungefär lika stor nu och vissa av titlarna är inte lästa ännu.

Maj


Hittade ett lik i min trädgård som var äckligt. Ett pucko i USA förutspådde jordens undergång och skrämde slag på mer än ett barn. När det inte blev så hade han räknat fel och det skulle ske i oktober. Jo just. Märkte det. Gubbjävel.
Jag funderade både på ordet förlåt och ordet ursäkta och var galet sugen på choklad efter en härlig massage.
Älskade maken och jag firade stålbröllop och han firade sin födelsedag. Mors dag blev det inget med och jag var världens sämsta mamma som tack för det.

Juni


Stora J tog studenten och slog världsrekord i att öppna presenter långsamt.
Bokcirkeln pratade om Sarahs nyckel som hamnade på snittbetyget 3,3. Jag kände mig skör efter ett tråkigt besked, och satt ofta och grät över hela skiten. Ändå hann jag fundera över bananer, te, märkeskopior och musik och starta upp ännu en blogg - om nagellack.


Sedan fyllde jag 40 år och fick en vackert röd cykel. 7-växlad med fotbroms, kjolskydd och cykelkorg, precis som jag ville ha den.
Årets semester var en tripp till Stockholm som blev allt annat än jag hade hoppats på. Roligare var att åka på små utflykter och vi hamnade bland annat vid Trystorsps ekängar där grodorna var små och gulliga och myggorna var mindre och inte alls gulliga. Ekarna var däremot jättestora och imponerande.

Juli


Min älskade svärmor fyllde 60 i slutet på månaden och jag matchade rosébubblet med ett neonrött nagellack. Det hanns med ett besök på Open Art och vi åkte på utflykt  igen till min pappas gamla hemtrakter i Hällefors. Jag funderade på vad jag skulle göra när jag får ett jobb och lyckades äntligen läsa en bok som var värd en 5:a i betyg.
Sedan var det en idiot i Norge som förstörde en hel del och jag var mer ledsen över det som hände på Utöya än vad jag trodde jag skulle bli. Var inte beredd på att jag kunde sörja främlingar så mycket, men det gjorde jag.

Augusti


Cullen började tycka att det kanske vore käckt med lite frihet och öppna fönster lockade mer än lovligt. Mer om det i september...
En av mina bästisar och båda mina döttrar fyllde år och jag bakade min sista tårta för sommaren. Skolorna började igen och hux flux hade jag också chans att börja skolan. Jag avstod dock och har faktiskt inte ångrat det beslutet en enda gång.
Hade ett storbråk med Lilla E som fick mig att fundera på att skicka alla tv-spel i soporna - igen. Blev även öronvittne till äppelpallning från våra träd och så blev jag tvärsjuk lagom tills jag skulle börja en ny termin i yogastudion.
Någon i min närhet fick en stroke och återigen blev jag påmind om livets skörhet. Hur det gick? Över förväntan bra faktiskt. Tackålov! Men barnen i Afrika behöver fortfarande lite hjälp.
Vi hann träffas i bokcirkeln också och den här gången gav vi 3,1 i betyg till Ers Majestäts olycklige Kurt.

September


Cullen försökte rymma genom ett fönster igen. Såg roligt ut.
Blev jagad av Postkodlotteriet och var lite sur över det. Var på föräldramöte och blev lite sur över det också.
Jag fick en fin award, var på bio med älskade maken och läste ut en serie böcker om vampyrer - sort of. Funderade på det här med att vara yogalärare mer än en gång och blev kär i ett gäng ugglor.
Bokcirkeln pratade Svinalängorna och gav betyg 2,9.
Åt massor av äpplen och gav bort resten.

Oktober


Vi hann med en vacker höstpromenad längst med Svartån och såg bland annat de här träden som fick mig att tänka på Alvhilda. När vi ändå pratar böcker så hatade jag en bok den här månaden och bokcirkeln tyckte att Utan ett ord var värd 2,8 i betyg.
Mina katter Schumi och Cullen hedrades med ett varsitt inlägg och en gul kanin dog på Stortorget i Örebro.
Jag tyckte det fanns vissa saker runt Formel 1 som inte var så himla trevliga och jag fick veta att jag är en tant.
Annars var månaden rosa både här och på Mrs Data målar naglarna och jag passade på att ge min mamma en kärleksförklaring.

November


Massvis med mys med familjen men även en hel del humör.
Det var massor av ettor en dag och jag skrev ett djävulskt inlägg.
Det är skillnad på katter och katter och katter. Basåattnivet.
Jag skrev en önskelista där en hel del återfanns under granen. Jag var på bio också och hann med att bli sur på att folk inte kan låta mig gilla Edward utan att blanda in Buffy i tid och otid.

December


En sista promenad för året hann vi med, denna gång vid Karlslund och fallen. Fullt pådrag på vattnet och vackert även utan snö. Den kom idag.
Annars har jag inte gjort mycket i december då vi firade julen på annat håll. Hann med att inte få ett jobb, vara rädd och göra topplistor på mat, bak och böcker.
Bokcirkeln hade sin sista träff för året hemma hos mig och vi gav Angelologi - Änglars tecken 2,8 i betyg.

Summa summarum ett ganska så jobbigt år. Mycket trist och tråkigt, men även en hel del roligt. Nu tänkte jag att det här året skulle bli bättre. Hur bra som helst faktiskt. Typ toppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .