fredag 11 januari 2013

FredagsFilmen: Ung rebell

Igår skulle Sal Mineo ha fyllt 74 år om han inte blivit rånmördad på en bakgata i Los Angeles i februari 1976. Hans mest kända roll är nog den som Plato i FredagsFilmen "Ung rebell" eller "Rebel without a cause" som den heter i original. 
Den filmen blev en av endast tre som James Dean spelade in innan han dog i en bilolycka straxt innan den här filmens premiär. Även den kvinnliga huvudrollsinnehavaren gick en för tidig död till mötes, Natalie Wood dog i en drunkningsolycka 1981. Så ja - det går finfina rykten om att den här filmen bär på en förbannelse.

Bildkälla
Jim Starks familj har precis flyttat till en ny stad för att börja om då Jim haft problem där de bott förut. Man hoppas nu att allt ska gå bättre, men det dröjer inte länge innan han hamnar på fel kant med fel gäng. Samtidigt som han försöker inleda en relation med Judy och forma en vänskap med Plato, måste han hela tiden försvara sig mot sina nyfunna fiender och förklara sig för sina oförstående föräldrar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .