torsdag 3 januari 2013

Utmaningar

2013 har jag tänkt ska bli året då jag blir en motionär. Alltså en sådan där jobbig jävla människa som hurtfriskt ropar "det finns inga dåliga väder - det finns bara dåliga kläder" innan jag hurtar ut genom dörren i ösregn för en löprunda i spåret. Sådan vill jag bli.

Chansen att det verkligen blir så är i och för sig försvinnande liten (jag känner mig väl själv) men om jag gör ett försök så kanske jag i varje fall kan bli en liten aning sundare och ha fått en liten aning bättre flås när det här året lider mot sitt slut.

Och eftersom jag är en mycket lat liten människa (jaja, mina volanger i midjan är kanske inte direkt vad man skulle kalla för något "litet") så krävs det nästan att man utmanar mig. Ger mig något att bita i. Lite jävlaranamma och en hel massa stöd. Så känner jag.


För att nu ta mig själv i den berömda kragen och verkligen sätta igång har jag gett mig själv lite utmaningar. På älsklingsgruppen Titta vi springer har utmaningen 10 motionspass i januari dykt upp. Lysande idé eftersom de flesta i den gruppen, liksom jag, inte springer just nu eftersom vi är rädda om våra lårben. Det är en aning för halt med andra ord, och alla är inte så lyckligt lottade att de har broddar. 10 motionspass med vad som helst under en månad - plättlätt kan man tycka. Det gäller nämligen allt från att gå en rask promenad till att army fit-träna en hel förmiddag. Och jag har en yogastudio i källaren...
Men nu är jag en sådan där som gärna motiverar mig själv ännu mera än så, och då passar det ju alldeles utmärkt att söta Karin har lagt upp Facebook-utmaningen 15 minuter om dagen i 30 dagar.

Det låter ju inte alls så farligt mycket, vare sig den ena eller den andra utmaningen. Och trots att det kan verka som att de där utmaningarna krockar med varandra så känner jag att båda är relevanta. Den ena utmaningen ger mig ett specifikt träningspass på 15 minuter varje dag och även om jag har viljan så betvivlar jag att jag kommer göra just precis de passen varje dag. 10 pass under januari låter kanske mer troligt att jag kan fixa, jag har ju min lilla latmask att besegra också. Och en väldigt ond axel faktiskt. Med andra ord - fixar jag inte den ena utmaningen så fixar jag den andra. Inte helt fel faktiskt.

Dessutom har jag som personligt mål att jag under det här året ska tillbringa åtminstone en liten stund varje dag utanför dörren. Om jag så bara går ett varv runt kvarteret. Friskt luft är fina grejer. Ska låtsas att jag har hund helt enkelt.
Och så ska jag meditera mera. Sjunga mer mantran för det blir min själ glad av.

Nog om det - nu ska jag stassa om till träningskläder för jag tänkte haka på det första passet i 15 minuter om dagen utmaningen. Ser ut som att jag kommer ha träningsvärk i morgon. Ska bli nice!

2 kommentarer:

 1. Låter som jättebra - och alldeles lagoma - målsättningar! Särskilt att komma ut lite varje dag, det är ju jättenyttigt.
  Själv har jag bestämt att 2013 är det år när jag _ska_ gå ner i vikt. Inget mer pjosk nu, nu räcker det! Så jag ska till gymmet idag och har levt på äckel-päckel-pulver till lunch två dagar i rad... middag får man äta, så länge den är nyttig, men en vecka kan jag ersätta lunchen iaf, som lite kickstart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeeew... äckel-päckel-pulver. :P
   Jag kommer ta tag i det där med att äta nyttigt lite senare, när folk har slutat fylla år och gifta sig. Chilipojken fyller år idag (pizza) och har tårtkalas på lördag, hans kusin har dito på söndag och nästa helg ska jag på bröllop.
   MEN - älskade maken och jag har bestämt oss för att sluta köpa chips i åtminstone 3 månader. Om vi blir bjudna får vi äta, men vi ska icke köpa själva. Och med tanke på att halva min kostcirkel består av chips så jo - avgiftning pågår. VILL HA!

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .