söndag 20 januari 2013

Träningsutmaningar

Bildkälla
Ont i halsen. Det är jädrigt tråkigt att ha det när man är så här sugen på att träna som jag är just nu. Jag vill - på fullt allvar - träna så svetten lackar, pulsen höjs och musklerna får jobba. Jag vill bli flåsig, törstig och utmattad. Jag vill få min träningsbelöning - en fin smoothie. Jag vill fortsätta se resultat. Att då behöva vila för att man har ont i halsen känns ju sådär.

Jag har så här långt klarat av utmaningen 10 pass i januari utan vidare värst stora problem, men ligger efter med tre pass i 15 minuter om dagen i 30 dagar-utmaningen. Det sistnämnda känns trist, det förstnämnda känns awesome!

Och hur mår jag då? Förutom den onda halsen. Jo tack - förträffligt. Jag ångrar bara en enda sak med det här och det är att jag valde att ställa mig på vågen för att mäta mina resultat i stället för att leta fram måttbandet och mäta mig. Visst pekar vågen så sakteliga neråt, men det resultat jag ser med blotta ögat hade varit så mycket roligare att ha på pränt.
Jag har märkt mest resultat på låren, rumpan och magen. Det är inte lika mycket fladder numera liksom. Bara det att jag känner att det är mindre mage i knät på mig när jag sitter på en stol. Det är lättare att ta på sig strumporna. Jag ser mer och mer av mina fötter när jag står upp och tittar ner.
Dessutom, det som är viktigast av allt, jag tycker det är så förbaskat roligt! Både själva träningen och de resultat jag märker. Jag orkar mer, är piggare, har en bättre hållning, sover bättre. Allt detta på en ynklig kvart om dagen i ungefär två veckor. Jag har haft dagar då jag inte tränat, men då har jag tagit igen det senare. Dubbla pass blir trots allt bara en halvtimme.

Om jag rekommenderar det här till andra? Hell to the yes!

Hur gör man då om man är galet träningssugen och inte kan för att man är rädd om sin hälsa en dag med ond hals. Man gör ett lugnt och fint kundaliniyoga-pass, för rygg och nacke. Och sedan bestämmer man sig för att åka till favoritpromenadstället och få frisk luft i lungorna och solsken på sitt vinterbleka ansikte. Motion för själen är också motion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .