fredag 25 juli 2014

FredagsFilmerna: Harry Potter 1-8

Filmer baserade på böcker är inget nytt, och det var väl knappast oväntat att man valde att göra film an J.K Rowlings succéromaner om trollkarlen Harry Potter. Det var knappast heller någon överraskning att dessa filmer i sin tur blev succéer. Det finns sju böcker om Harry Potter och hans vänner, och av detta blev det åtta filmer. Jag tror att det här var första gången man valde att dela upp sista boken i bokserien på två filmer, men det blev inte den sista, "Twilight" och "Hungerspelen" har bland annat valt att göra samma sak.

För att göra det enkelt för mig väljer jag idag att skriva ett inlägg om alla åtta filmerna. Alla är sevärda och man ska självklart se dem i rätt ordning.

Bildkälla Harry Potter wikia


Harry Potter har växt upp med sin moster och morbror och sin odräglige kusin sedan hans föräldrar omkommit i en olycka när han var liten baby. Ibland händer det märkliga saker runt Harry, han kan få saker att hända och han kan tydligen prata med ormar. På sin 11-årsdag dimper det ner ett brev i brevlådan adresserat till Harry och det visar sig att allt han trott varit fel. Han är trollkarl och har som sådan antagits som elev på Hogwarts där han ska få lära sig allt om magi, trollformler och försvar mot svartkonster.
Han sorteras in i elevhemmet Gryffindor som han delar med sina vänner Ron Weasly och Hermoine Granger. Mystiska saker händer på Hogwarts och Harry förstår snart att han inte bara svävar i fara utan även spelar en nyckelroll i kampen mot de onda trollkarlarna med Voldemort i spetsen. En maktgalen och ond trollkarl som redan försökt döda Harry redan som baby, samma natt Voldemort dödade hans föräldrar och Harry besegrade Voldemort - för ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .