tisdag 1 juli 2014

Mina tatueringar


Jag har ju lovat att visa upp mina tatueringar. I synnerhet de senaste, men jag har även fått förfrågan om att visa upp mina andra. Så jag tänkte jag skulle göra det idag.
Det senaste året har jag skaffat tre stycken tatueringar, alla tre ditnålade av Anna på Traditional & Everlasting Tattoos på Änggatan i Örebro. Hon kommer högst troligt få nåla dit även kommande bläck, om det blir några fler.
Men vi kanske ska börja från början? Ta dem i kronologisk ordning lite pedagogiskt sådär.


Den lilla fladdermusen jag har på vänster skuldra har ingenting med Batman att göra. Han kom på plats när jag var 24 efter att jag hade funderat både länge och väl på vad jag ville ha inetsat i huden. Att jag ville tatuera mig hade jag vetat sedan jag var 18, men det var inte riktigt lika accepterat på den tin' som det är idag. Nog för att mamma fortfarande gnäller, men det är min hud så - shhh!
Att det blev en fladdermus beror på mitt närmast fanatiska intresse för vampyrer och vampyrmyten. Och som alla vet kan ju vampyrer förvandla sig till fladdermöss. Den här tatueringen går under namnet Fladdris här hemma, och numera är han ganska suddig och ser mer ut som en bläckplupp än något annat. Jag funderar på att göra en cover up på honom, något som Stora J inte alls tycker om eftersom "Fladdris har ju alltid varit där!" Att hon var 3 när jag etsade dit honom minns ju inte hon.


Och här har vi min nästa nördiga tatuering. Några år efter Fladdris blev jag ett fan av Star Trek, och som sådan tyckte jag att det var en utmärkt idé att tatuera in en com-badge. På den plats en com-badge skulle sitta på en uniform. En com-badge är en sorts kommunikator, alltså en snabbtelefon i form av en brosch. Tekniken i framtiden kommer bli förträfflig.
Jag ångrar inte motivet ett dugg, men så här i efterhand kan jag önska att den hade hamnat aningen högre upp. Och kanske att jag någon gång kommer placera några stjärnor i dess närhet, som jag länge har velat ha.


Den enda tatueringen jag har som har färg är mitt Horusöga som hamnade på plats förra sommaren. Jag skrev mer ingående om henne i ett särskilt inlägg i augusti förr året, som ni hittar om ni klickar här. Lite snabbt kan jag väl berätta att Horusögat är en fornegyptisk skyddssymbol, och att det är grönt beror på att min man har gröna ögon.


Redan förra våren när jag började prata om att jag ville ha en ny tatuering var det en evighetssymbol jag nämnde mest. Att det dröjde tills nu innan den placerades på plats ser jag som ett lyckokast, för hade jag gjort den här tidigare hade den varit en enkel liggande åtta och inte den dubbla som den är idag. Folk frågar om jag gillar Konsum så det räcker ändå, och med folk menar jag min mamma.
Jag tycker den här är superfin, så tack Cactus för att du försåg mig med den där ringen med just den här varianten av evighetssymbolen.


Minuterna efter att evighetsåttan var på plats hamnade även denna prickiga tatuering på plats. Som kanske synes är det här brailleskrift, alltså blindskrift.
Jag fick inspirationen till den här när jag läste fanficen "Cornerstone" av Vendelin, en au (alternative universe) där Derek är en PTSD-skadad marinsoldat, som återvänder till sin barndomsstad och träffar Stiles som blivit blind i en olycka. Derek skaffar sig en brailletatuering i den, komplett med små kirurgiska kulor under huden, för att Stiles ska kunna "se" hans tatuering.
Jag tycker att braille är visuellt väldigt snyggt så jag bestämde mig för att låta göra en sådan när jag ändå höll på. Vad det står? Eternity. Alltså har jag tema med variation på mina armar numera.

Så - det var mina tatueringar det. De jag har hittills vill säga.

8 kommentarer:

 1. Oj! Vilken ära det är att på något sätt ha varit delaktig i inspirationen till nått så permanent som en tatuering! :D (inte för att jag hittade på den naturligtvis, hittade den på nätet när jag letade efter evighetsåttor till ringen, men ändå).
  Fast trots det så tycker jag nog att blindskriften är ett snäpp coolare, har inte sett nån sån tatuering innan. Bra mycket häftigare än den vanliga sortens "text-tatueringar" där bokstäverna är så snirkliga att man inte kan läsa vad det står om så livet hängde på det.
  Jätteroligt att se allihop :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den läcker! Kan glatt erkänna att när jag packade upp ditt paket, så nästan vrålade jag: Det är den här jag ska ha! Så det var kärlek vid första ögonkastet - sedan var det bara att spara ihop kosingen till den och bestämma sig för exakt var jag ville ha den.
   Jag har funderingar på en texttatuering, men du kommer den bli i klassisk skrivmaskinsstil. Och jag har också funderingar på fler i brailleskrift.

   Radera
 2. Vilka vackra tatueringar =) Gillar allihop, men lite extra förtjust i horus-ögat och evighetssymbolen. Jag har "bara" två stycken, en koi på överarmen och en hammarhaj i nacken. Planerar att göra the mastersword från"The Legend of Zelda" på högerarmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan jag bestämde mig för brailletatueringen funderade jag på en triforce...

   Radera
 3. Min absolouta favorit är din com-badge! Även om den ju är väldigt enkel så är det nog en av mina absouta favoirter när det gäller coolhet och nördigheten (för folk som oss HÖR verkligen dom orden ihop. LOL)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade maken brukar försöka använda den ibland. Tänk vad rädd han skulle bli om någon svarade. :D

   Radera
 4. Åh, vilken ära att ha fått inspirera till din tatuering, och vad snygg den blev! Jag håller med om att braille verkligen är visuellt tilltalande. :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som ska tacka för inspirationen, jag är så galet nöjd med den tatueringen och den känns väldigt speciell för mig. :D

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .