måndag 21 juli 2014

Kycklingburgare med bacon

Jodå, man kan köpa kycklingburgare både i kyl- och frysdisken om man vill. Men vet ni vad som är både roligare och godare? Att göra sin kycklingburgare själv! Har man bara en matberedare är det inte ens svårt.

Receptet hittade jag i "Smaker från hela världen: USA" som var ett samarbete mellan Allt om mat och en av kvällstidningarna för några år sedan. Som vanligt har jag dock gjort om det en liten aning, för det får man.Kycklingburgare med bacon

1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olja
500 g kycklingfilé
1 pkt bacon
2 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad dito
1 tsk salt

Finhacka lök och vitlök och fräs det i olja ett par minuter, låt det svalna lite.
Skär kycklingfilén i mindre bitar och mixa det i en matberedare tillsammans med lökfräset, hälften av baconet skuret i mindre bitar samt dragon och salt.
Forma färsen till biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna 1 minut på varje sida. Lägg över dem i en ugnssäker form, fördela resen av baconet på biffarna.
Stek färdigt biffarna i 225 grader varm ugn i 10 minuter.

Vi åt våra med chilimajonnäs, coleslaw, sallad, tomat och bbq-chips. Mättade bra vill jag lova och var ungefär hur gott som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .