torsdag 24 juli 2014

Varit på rymmen igen

Bildspamsvarning igen. 

Förra veckan spenderade jag och familjen, utom Stora J som passade hus och katter, några dagar i Göteborg med omnejd. 


Science fiction-bokhandeln på Kungsgatan var ett mycket viktigt stopp på vår resa, och jag som är van vid den i Gamla stan blev glatt överraskad av hur fin den här butiken var. Luftig, välsorterad och väl sorterad. Och man kunde åka hiss-Tardis!


Och hälsa på Darth Vader. Eller Darthan som vi kallar honom för, för vi är polare.


Tog en promenix i Trädgårdsföreningens park och när det började regna hittade vi ett växthus fullt med palmer som vi smet in i.


Och här var det växtprakt minsann. Ytterst artistiskt foto taget av Chilipojken. Visst är det en hibiskus? Jag är inte jättebra på det här med blommor, men jag tror det är en hibiskus...


Eftersom vi lyckades pricka in Gothia cup så övernattade vi inte inne i Göteborg, utan letade oss ett par mil söderut och hamnade i Särö. Kände hur jag drog ner medelinkomsten där med åtskilliga procent så fort jag stack in näsan över gränsen till bebyggelsen. Säröhus är väldigt fint förresten och har en ganska så precis underbar spa avdelning.


Ligger bildskönt till också. Precis vid vattnet fast en bit uppför branta backar.


Kvällspromenad med hela sällskapet. Vi hade med oss min svärmor, min svägerska och den lilla krabaten jag är moster till, om än på ingift vis.

Bildkälla Meltwater
Jag som hade tänkt mig spendera en dag inte på Liseberg, fann snart att det skulle jag visst det. Inte helt ofrivilligt ska tilläggas, eftersom Göteborgs enda Ben and Jerry scoop bar finns inne på Lisebergsområdet, och jag gillar glass. Det blev inte en enda bild tagen inne på Liseberg, men vi kan ju säga så här - de där regnskydden man kan köpa för en tjuga funkar kanske bra på Kållerado och i Flumeride - mot vädrets makter hade de dock inte mycket att komma med. Jag var blöt överallt och in på bara skinnet. Kunde vrida vattnet ur strumporna. Aldrig. Mer. Nöjespark. Påminn mig om det. Men glassen var god.


When in Göteborg - åk Padda. Så klart att vi skulle göra det, tyckte älskade maken. Bara jag slapp köa så, och det slapp jag. Fem minuter efter inhandlad färdbiljett tuffade båten iväg. Var mysigare och roligare än vad jag trodde.


Obligatorisk bild på gubbe som är staty. Fast det här vet ju till och med jag att det är Gustav II Adolf som grundade staden. Eller enligt sagan bestämde vart den skulle byggas.


Obligatorisk bild på färd under den låga bron som kallas Osthyveln. Tydligen.


Göteborgsoperan som ska föreställa både ett fartyg och ett fyrtorn. Kan man kanske se om man kisar lite.


Hålla handen är fina grejer det.


Feskekôrka. Som älskade maken har tjatat om denna byggnad har han. Bara för att den nämns i texten till "Man över bord" av Spark!. Utropstecknet är en del av bandnamnet ska jag be att få påpeka.


Och slutligen - en bild på Prometeus. Because of reasons.

4 kommentarer:

 1. Du har helt rätt-det är en hibiskus =) Jag lägger till Sci-fibokhandeln till besök i Göteborg, både Tardis och Darth =) Det låter ju fantastiskt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Komplett med landande Tardis-ljud dessutom. :D

   Radera
  2. Är det verkligen snällt att fresta en fellow whoian på detta viset? ;)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .