fredag 10 juni 2016

FredagsFilmen: Bend it like Beckham

Är det någon som missat att fotbolls-EM startar idag? Det här är en Zlatanfri blogg, för han behöver inte mer vatten på sin ego-kvarn, så jag tänkte att vi kollar in en film om fotboll som Zlatan inte är med i. Däremot så var den något av en genombrottsfilm för både Keira Knightley och Parminder Nagra som spelar huvudrollen som Jess, eller Jesminder. Jag talar såklart om den otroligt livsbejakande lilla guldtackan till film som "Bend it like Beckham" är. "Skruva den som Bekham" som den heter på svenska.

Bildkälla Rave pad


Jess har en stor idol, David Beckham, och drömmer om en karriär som professionell fotbollsspelare. Hon får plats i ett lag och blir ivrigt påhejad av nya lagkamraten Jules och tränaren Joe. Hemma ses dock hennes fotbollsintresse med misstänksamma ögon - det är väl ändå mycket viktigare att skaffa sig en pojkvän och lära sig laga en perfekt aloo gobi?


4 kommentarer:

 1. Ett riktigt guldkorn! Den är så jävla bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bland de bästa. Varför har jag inte den i samlingen? Bör åtgärdas.

   Radera
 2. Det är en strålande film =) Det jag tycker görs så strålande i filmen, är att den inte bara pekar på "Den dumma utländska kulturen" utan visar att det är lite samma tongångar här i väst, när det gång på gång påpekas för tjejer att det viktigaste är att ha en pojkvän =) En underbar film, oavsett vad man tycker om fotboll =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar fotboll lite grann, men är så förbannat trött på alla skriverier om Zlatan. Det finns fler fotbollsspelare i Sverige liksom. Den roligaste match jag varit på var en landskamp mellan Sverige och Tyskland med idel duktiga kvinnor på plan. Du vet de där som kan ha heltidsjobb, familj och ÄNDÅ vara skitduktiga på fotboll.
   Nu var det länge sedan jag såg "Bend it like Beckham" men som jag minns det hade väl Jules också en del hinder hemifrån, även om de inte var kulturella. Som sagt - pojkvänner är väl ändå viktigast? Eller nej. Älskar att Jess och Jules behov och drömmar ändå fick komma först i slutändan. <3

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .