måndag 13 juni 2016

Tre tomma no. 14

Jag trodde jag hade skrotat etiketten "Tre tomma", men när jag för att tag sedan städade bland mina etiketter såg jag att den fanns kvar och tänkte "Vad 17! Jag blåser liv i den igen."
I november 2012 skrev jag nummer 13 av Tre tomma, så det var ett tag sedan, men jag kommer nog ihåg hur man gör.
Som vanligt är det skönhetsprodukter jag gjort slut på som jag visar, annars skulle jag få ihop tre tomma mest varje dag, när jag gör slut på mjölk och sånt där.


Kung Markatta Äppelcidervinäger. Det verkar kanske märkligt för de flesta att jag kallar äppelcidervinäger för en skönhetsprodukt. Den gör man väl salladsdressing av? Och jo - det har hänt att jag har använt den här i matlagningen också, men främst har denna flaska äppelcidervinäger använts som hårbalsam. Jag kör no poo sedan 1½ år tillbaka och sköljer alltså igenom håret med ett par matskedar äppelcidervinäger blandat med vatten när jag tvättar det. Man kan låta det sitta kvar - det luktar inte vinäger om håret när det är torrt, jag lovar - men jag brukar skölja ur det. Vilket är tur eftersom jag råkade köpa ofiltrerad vinäger när jag ersatte den här flaskan.
Glasåtervinning. Plaståtervinning på korken.
Betyg 5/5

Apoliva Argan and almond Kroppsolja. I början på förra året var jag sällskapsdam på Apoteket och råkade prova den här oljan lite på ena handen. Och sedan var jag tvungen att skaffa den för gosh darn vad den doftar underbart! Lite vaniljigt, och jag älskar allt som är vaniljigt, det är sedan gammalt. Att den dessutom är förträfflig gör inte saken sämre. Jag smörjer mig med den i dess oblandade skick om jag är riktigt torr, eller blandar den med min oparfymerade hudlotion om jag bara vill ha lite extra skjuts och en god doft. Funkar finfint för punktbehandling och som massageolja också. Självklart har jag redan skaffat en ny.
Plaståtervinning.
Betyg 5/5

Atrix Intensive Protective cream. Min ständiga följeslagare när det gäller handkrämer. Jag provar så klart andra handkrämer mellan varven, men återvänder alltid till Atrix. Jag tror det beror på att min mamma använder den, eller gjorde när jag var liten i varje fall. Doften ger mig solklara mammavibbar i varje fall. Den finns i en lättare variant som jag bär i handväskan, den här är lite kraftigare och tar mer tid på sig in i huden så jag har den bredvid sängen och i badrummet. Det finns säkert bättre och snajsigar handkrämer därute, men när man har en tub som börjar prutta så där som de gör i slutskedet, så är det så himla lätt att bara plocka på sig en ny när man handlar annat på Ica. Så ja - jag har tre tuber i varierande fullhetsgrad både här och där just nu.
Plaståtervinning.
Betyg 5/5

Jomen det gick bra det där. Som avslutning vill jag bara berätta om en helt fantastiskt bra grej. Sedan lite mer än ett halvår kan jag nämligen superlätt sortera mina sopor här hemma. I min kommun kan man nämligen färgsortera, alltså lägga soporna i en påse med en särskild färg och sedan slänga denna färgade påse i den vanliga soptunnan så kommer sopbilen och hämtar dem och sorterar dem optiskt. Kanonbra! Skrymmande sopor och glas åker vi fortfarande iväg med så klart, allt annat hämtas vid dörren.
Plaståtervinningen sorteras i orange påsar. Det är den det går åt mest av, men vi har bara behövt be om påfyllning av påsar en gång. Och vi har fortfarande den minsta soptunnan, den blir bara aningen mer full nu.
Tack Örebro kommun! Det gjorde ni bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .