onsdag 13 juli 2016

Älsklingar på YouTube

Jag har gjort slut med både Facebook och Tumblr de senaste månaderna i form av inaktiverat/avslutat konton. Hej då! *vinkar glatt farväl*

Istället har jag kommit på mig själv med att sitta och glo på YouTube-videos. Inte dagarna i ända som jag gjorde med vissa domäner jag gjort slut med, men oftare än vad jag gjorde innan. Och jag har så klart hittat favoriter som jag gillar att titta på.
Håll i er - nu blir det mycket mat!


Yolanda Gampp på "How to cake it" är min ohotade favorit. Hon inte bara gör helt fantastiska skapelser av ungefär vad som helst i tårtform - hon är rolig medan hon gör det. Och hon älskar puns! My kind of lady. Emojitårtan här ovan är bara en i raden av hennes skapelser, jag har sett henne göra en hjärna, ett anatomiskt korrekt hjärta, en kalkon, en burk Vegemite, en tekanna, böcker och mycket mer - allt ätbart. Mitt tips? Spana in och förundras.


En ganska ny favotit är irländske kocken Donal Skehan som både bakar och lagar mat med ett glatt humör och stora doser bjuda-på-sig-själv-humor. Han lagar sådan där mat som ibland får mig att sucka och säga "lyllo hans fru" så att älskade maken nästan blir lite avis. Men det är hans mat jag vill ha, inget annat. Fast han gör ju inte ont i ögonen att se på...


Sarah Lynn på "The Domestic geek" är en annan älskare av puns, kanske inte konstigt att jag hittade henne tack vare Yolanda. Här bjussas det inte enbart på god mat utan även smarta tips om både ditten och datten. Jag är däremot där för maten hon lagar och har prövat flera av hennes recept med gott resultat. Så där gott så att det kommer ett recept med ursprung härifrån inom kort.


Alyssa driver både bloggen och YouTube-kanalen "Simply quinoa" som inspirerat mig så pass att älskade maken frågade mig idag om jag blivit quinoa-drottningen. Bara för att jag hade quinoa i kakorna jag bakade. Pft! Nej, det är jag inte - Alyssa är quinoa-drottningen. Så klart. Som namnet antyder är det mycket quinoa på den här kanalen och här bjussas det på mat med ett hälsoperspektiv utan pekpinnar. Mycket vegetariskt, veganskt och glutenfritt - och gott. Jag vet det för jag har testat en del av hennes recept. Det hittar in annat ibland, som tips på hudvårdsprodukter och så, men mest mat. Och en söt hund.


Sist men inte minst, den ultimata fresterskan. Eftersom det är lättare att baka en cupcake än en tårta som ser ut som en kalkon. Jemma på kanalen "Cupcake Jemma" huserar på ett kafé i London som heter Crumbs and doilies som jag måste besöka nästa gång jag är i den staden. När det nu blir. Hon bjussar på cupcakes i alla former och fasoner, tårtor och grundrecept och bakningstips. Samt att hon har Europas djupaste smilgropar.

4 kommentarer:

 1. Foodporn :D jag är helt fast i Jolanas kakmakande i alla fall, det kan jag lova :D eller, så fast jag kan bli på youtube. Inte lika hooked som du tror jag.

  Jag tror jag snor din lista lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad döpte du henne till? Jolana? *fnissar på mig* :D

   Radera
 2. Ja, jag kom på mig själv efter att ha skickat men orkade liksom inte fixa så jag lät dig fnissa lite där. har du varit inne och jämfört youtubekanaler? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har jämfört. Vi kollar på olika saker kan vi väl säga... :D

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .