torsdag 7 juli 2016

Säsongssammanfattning: Agent Carter, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Va? Är det slut nu? Varför då? Det här är ju en bra serie! Jag blir så satans upprörd på att bra serier med starka kvinnliga karaktärer om och om igen får stryka på foten. Samtidigt som andra serier får säsong 12, 13 eller tamigsjutton aldrig läggs ner - hej "Glamour" och "Days of our lives".
Sur Jenny. Dessutom var det cliffhangers...

Bildkälla ScreenCrush
Favoritavsnitt: 2x01 "The lady in the lake" Peggy Carter lånas ut till kontoret i Los Angels för att hjälpa till med ett fall där en kvinna hittats infrusen i en sjö - mitt i värmeböljan, Ny chef för Los Angeles-kontoret är Daniel Sousa, som Peggy haft en liten flört med.
2x04 "Smoke and mirrors" I återblickar får vi se vad som ledde till att Peggy beslutade sig för att bli agent, samt vad som format Whitney Frost i hennes unga år.
2x09 "A little song and dance" Peggy och Jarvis flyr och deras vänskap sätts på prov. Thompsons lojaliteter ifrågasätts när han gör oväntade saker samtidigt som Peggy försöker rädda Jason.
2x10 "Hollywood ending" En plan smids för att en gång för alla oskadliggöra Whitney och Zero matter. Självklart blir det grus i maskineriet.

Favoritkaraktär: Peggy Carter! Woop woop!

Favoritpar: Mr och Mrs Jarvis. Edvin och Ana alltså.

Bäst i säsongen: Vilken utveckling av karaktärerna! Här händer det grejer minsann. Det är ett helt annat djup rent karaktärsmässigt, och vi får se nya och ibland kanske oväntade sidor av de vi följer närmast.

Värst i säsongen: Om näst sista avsnittet hade varit ett musikalavsnitt hade jag nog blivit lite trött, men det var ju bara en drömsekvens så det kan jag stå ut med.

Övriga kommentarer: många olösta frågor nu när serien är avslutad. Vilken M. Carter var det som avsågs i den där censurerade rapporten Thompson hade som hållhake på Peggy. Jag gissar på hennes bror, Michael, även om Thompson trodde det var Margaret=Peggy. Och dog han nu, Thompson? Vad stod det i den där rapporten som stals? Vad hände med Dottie?
Gah! Jag vill ha mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .