måndag 4 juli 2016

Måndagsmotivation, del 10/?

Bildkälla PictureQuotes
Vad det än är man vill göra så gäller samma sak - man måste börja.
Resan kan vara en fysisk, som att vandra Kungsleden eller åka all inclusive till Mallis - man kommer inte fram om man inte packar väskan och tar flyget dit.
Eller är det en förändring man vill ha? Lära sig ett nytt språk? Eller ett nytt hantverk? Då måste man boka en kurs eller skaffa sig materiel som ett första steg.
Är det gå ner några kilon så måste man släppa sina dåliga vanor och ersätta dem med andra vanor som är bättre för midjemåttet.
Och om det är motigt att ta sig ut på den där motionsrundan så är det ofta det där första steget som är jobbigast. Som att ta på sig träningskläderna, snöra skorna och bara göra det.

Allting börjar med det där första steget. Tusenmilavandringen och den korta promenaden runt kvarteret.  Det är bara att sätta den ena foten framför den andra. Bokstavligt eller bildligt - det vet bara du. För det är du som ska göra resan.

2 kommentarer:

  1. Jag uppskattar verkligen måndagsinspirationen, den inspirerar utan att vara moralkaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag uppskattar själv inte moralkakor så jag försöker undvika dem, men ibland är det svårt. Vad vet jag om någon annans resa än min egen liksom? Inte ett dugg.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .