torsdag 20 oktober 2016

Tv-hösten enligt Jenny

Spoilervaning när jag skriver om tv. Som vanligt.

Efter en period med mycket flitigt tv-tittande blev det ett par veckor med nästan inget alls. Förutom att en massa av de serier jag följer har startat sina nya säsonger.


Mitt senaste/nuvarande maratonprojekt är "Reign". Vill man ha en historiskt korrekt serie ska man hoppa över den här, vill man däremot se fina klänningar, kärleksförvecklingar och ond magi så är det här serien för dig. Jag har hunnit ungefär halvvägs genom första säsongen, men tittar väldigt långsamt just nu, så det dröjer nog någon vecka till innan jag gör en första säsongssammanfattning.


För några veckor sedan såg jag det utlovade sommarspecialavsnittet av "Hit the floor". Det som hade hintats om att det skulle bli ett långfilmslångt avsnitt med fokus på bröllopet mellan Ashah och Derek, blev 40 minuter hoprafsat knytande av en massa lösa trådar. Sist jag kollade hade inte VH1 slutligen bestämt sig om seriens vara eller icke vara, men med tanke på att precis allt fick en lösning i det här avsnittet, så gissar jag att det är tack och hej nu. Känns helt okej för mig.

Sedan finns det serier jag har bestämt mig för att släppa. "Supernatural" har jag inte bemödat mig med de senaste åren, så det är ingen nyhet direkt. Har saknat Dean, Sam och Castiel exakt inget alls.
"Teen wolf" kommer också att få stryka på foten, har jag slutligen bestämt mig för. Jag hade tänkt se säsong 5 och 6 på ett bräde efter att säsong 6 visats, men nu har jag bestämt mig för att strunta i det. Spoilers som nått mig om vissa ships som jag bara inte kan med, var det som till sist blev avgörandet i min veliga hjärna.
"Sleepy Hollow" kommer inte heller få tillbaka mig. Det är visst klart med en ny säsong, men när den kommer vet jag inte, och eftersom jag inte vill se serien längre så spelar det egentligen ingen roll. Säsong tre var ganska trist, och när Abbie blev utskriven/dödad så fick jag liksom lite nog.


Som vän av "Gilmore girls" är jag såklart oerhört pepp på att Netflix blåst liv i serien med fyra långfilmslånga avsnitt, ett per årstid, som kommer i november. Jag vill bara på återbesök i Stars Hollow, med alla mysiga karaktärer. Jag hoppas att Luke och Lorelai är tillsammans. Och jag hoppas att Rory är tillsammans med.... någon helt ny. Jag var Team Logan, skulle kunna gilla Jess också, men absolut inte Dean. Men allra mest tycker jag att det vore bra om Rory hade träffat någon ny, som behandlar henne väl och respekterar henne och hennes välmående.


Som jag skrev ovan har även många av de serier jag valt att fortsätta följa kickat igång sina nya säsonger. Först ut var "American Horror Story" som har ett annorlunda upplägg den här säsongen. En mockumentär av ett slag, med massa blod såklart, men inte så spretig som ett par av de förra säsongerna varit. Dessutom ska den visst vara kortare med endast 10 avsnitt och avslutas i år. Ingen hiatus över jul och nyår alltså. Känns bara bra.
Jag gav "The Flash" några avsnitt att övertyga mig om fortsatt tittande, och en av de bidragande orsakerna till att jag väljer att stanna kvar stavas Tom Felton. Draco Malfoy alltså. Jag befarar att han kommer visa sig vara säsongens big bad, men jag hoppas inte för jag gillar hans karaktär.
"Lucifer". "Supergirl", "Brooklyn Nine-Nine" och "Shameless" ligger också på veckoschemat. Jag har inte bestämt mig om "Legends of tomorrow" än.

En ny serie jag börjar titta på, och som jag tycker att du också ska unna dig, är den helt underbara "This is us". Jag tänker inte avslöja några detaljer, bara säga att serien handlar om några människor som delar samma födelsedag och hur deras liv ser ut. En väldigt karaktärsdriven serie, med utmärkta skådespelare som är en fröjd för ögat. Älsket på den här serien är oändligt. Se den!


Edit 21/10: Efter tre minuter på avsnitt två, säsong två av "Legends of Tomorrow" stod det klart. Nope. No more. Icke sa nicke. Hej då.