tisdag 31 oktober 2017

Oktoberfavoriter

Sista oktober. Även känd som Halloween i de kretsar som gillar sådant. Jag gillar det inte, men det är sedan gammalt.
Är dock beredd med godis ikväll, alla andra dagar efter 31 oktober är jag det dock inte, för Halloween är idag - ingen annan dag. Jag kan dock acceptera det helgen innan, men helgen efter är Alla Helgon-helgen och då reflekterar jag över annat och vill inte se spöken och vampyrer på trappan. Mmmkay?
Också - kan vi komma överens om att det inte är ett lämpligt "bus" att kasta sten och annat på folks hus? Som de där j***a skitungarna gjorde i fredags? Utan minsta lilla bus-eller-godis-knackning på dörren innan. Anledning 1 till att jag fullkomligt hatar Halloween. Hej squick.

Så det var vad jag avskyr mest med oktober. Favoriterna kommer här.Bok: Jag har läst ut fyra böcker i oktober, och av dem gav jag högsta betyg till "Överenskommelser" av Simona Ahrnstedt.

Fic: Har läst endast en denna månad, Skam-ficen "Untold scenes of Isak and his Even" av imissedyourskin. Helt okej om man shippar Evak. Vilket jag gör.

Film: Månad två på raken utan biobesök. *suck* Såg "Manchester by the sea" på dvd för någon vecka sedan, och den var väl bra om man vill ha en feel bad-film. Annars en ganska medioker film-månad. Ungefär som vanligt alltså.

Tv-program: Älskade maken och jag tittar på säsong tre av "Mr Robot" och jag tittar på "Veckans brott". Annats har jag fortfarande inte börjat titta på de nya säsongerna av en enda av mina tv-serier. Känner att jag skulle behöva maratontitta på något igen, för att komma ur min tv-svacka. Tips mottages i kommentarerna.

Nagellack: Det får bli Sweet Little Lies från Polish Alcoholic. Precis som jag anade i söndags.Upptäckt: Hötorgshallen har visst stängt på söndagar. Jaha, det var ju snopet. Särskilt som det var där jag hade tänkt spendera mina pengar.

Extra speciell rolighet: Att få fira älskade makens mormor när hon fyllde 90 år. Och att jag också får kalla henne för mormor. Älskar den lilla tanten.

Mitt eget favoritinlägg: Det här har varit en bloggfattig månad, för att uttrycka det milt. Jag har verkligen inte haft någon vidare blogglust alls, och det har synts. Egentligen har jag inget favoritinlägg, men säger ändå "#metoo" för att allt sådant känns väldigt viktigt just nu.

4 kommentarer:

 1. Lovely photo and love the polish :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. C: Just painted on another one from PA that might become the favourite of November. She makes very pretty polishes.

   Radera
 2. Metoo-inlägget var mycket bra skrivet. Smärtsamt att läsa, men mycket bra skrivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det värsta med det är att varje ord är sant, och att det bara är tippen på mitt isberg. Det är för jävligt egentligen, myr mycket som har tillåtits att sopas under mattan pga "pojkar är pojkar" och annat skitsnack i år efter år efter år efter år.
   Som jag såg att någon twittrat: Inte alla män, men nästan alla kvinnor.
   Jävligt trist faktiskt.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .