torsdag 7 januari 2021

Topp 10 nagellack 2020

Jag sitter som bäst och funderar på vad som ska bli första lacket 2021, och medan jag gör det så kan jag lika bra visa upp mina favvisar från 2020. Nöjer mig med en topp 10 i år, eftersom jag som bekant varit ganska dålig på att doppa penseln i lackflaskan. När jag väl gjorde det blev det mest a England eller Pahlish, och lite så ser det ut även på denna lista. Tråkigt nog går de flesta Pahlish-lacken inte längre att få tag på, men de är fina att titta på för det.

Ingen ordning alls på dem, utom möjligen ungefär som jag bar dem.


a England, Mrs DeWinter
Förra året syntes visst solen då och då i januari, för den månadens finaste lack tyckte jag att Mrs DeWinter var. Så kallad mullvadsgrå, eller taupe för den som vill. Regnbågar att få hjärtögon av. 


a England, Maxim 
Mrs DeWinter har så klart en make, och han heter Maxim och är tjusig han med. Brunrött den här gången, eller vinrött som jag är så fötjust i, och lika vackra holoregnbågar.


Pahlish, Poppy hill
Vackert vallmoröda Poppy hill vann mitt hjärta i mars. Kolla bara vad vackert det är med sin underbart, nästan glödande, röda nyans och så guldflakies på det. Kanske dags för en repris?


Pahlish, Space cowboy
Det här finns fortfarande att beställa om habegäret blir stort. Mörkt blått med skimmer som skiftar i koppar, rött och grönt. Mina bilder gör det så klart inte rättvisa.


Pahlish, Clockwork castle
Det här var lacket jag utnämnde till finast 2020 i min backspegel. Och visst är det tjusigt som få! Hololack och multikromt i ett. Blå i basen, men skiftar över i guld och grönt. Jag tror jag gjorde ett bra val.


Pahlish, Seven crowns
Sista Pahlish-lacket på den här listan är det skira Seven crowns. Ljust grå med färgskiftande skimmer i grönt och guld, men även ett holoskimmer så var så pass diskret att jag inte såg det förrän lacket hade suttit på flera dagar.


Cadillacquer, Galaxies
Hur det här kunde stå otestat i lådan i nästan ett år är för mig en gåta. Det har en jellybas i svärtat grönblått, med massor av olikfärgade glitter och flakies, samt spridda skurar holo. Verkligen som små galaxer på naglarna.


a England, Lenore
Ett av a Englands lite mer diskreta hololack, men det beror snarare på att det är så pass mörkt än något annat, för när solen låg rätt sprakade det rejält. Färgen är mörkt blått med en aning lila, och väldigt svärtat i kanterna.


OPI, Red my fortune cookie
Rustafynd och absolut inte ett nytt lack, men nytt för mig. Ett glansigt och tomatrött lack som jag vill kalla för en crelly. 


a England, If the ravens leave the Tower
Sista lacket i denna lilla lista var även ett av de sista innan vintermulna himlar drabbade Sverige. Men när solen sken kunde jag njuta av vackra regnbågar i en tealbas. Oftast tyckte jag det såg grönt ut, men det kunde så klart upplevas även som blått - eller som just teal. 

Och därmed tror jag minsann jag är färdig med allt som har med 2020 att göra. I varje fall i bloggväg. Jag hoppas så klart att jag kommer tycka det är roligt att måla naglarna igen 2021, men just nu är intresset lågt. Men en vet aldrig med lilla mig.