tisdag 5 april 2022

What I eat in a day #34 - Frestelsernas högtid

Jag antar att det inte bara är jag som har svårt med disciplinen när det vankas högtider (eller annars med, i ärlighetens namn). Jul och påsk är kanske svårast, och allra jobbigast är påsken för att den är så starkt förknippad med godis. 
Jag gick in i veckan med goda intentioner om att äta bra, men det gick åt håvete nästan med en gång. Så där som det ofta kan göra. 
Allt jag åt igår hamnade inte på bild, men det som gjorde det såg ut så här.


Min morgon börjar numera med en kopp hett vatten, men det är ju inte så roligt att visa på bild, så du får föreställa dig det ändå. 
Frukosten blev som vanligt en kopp te, här en Darjeeling. I matväg gjorde jag äggröra på två ägg, och till det åt jag hembakat bröd med ost och smörgåsgurka.



Lunchen bestod av diverse resten från helgen. Pastan var lunch i fredags, blomkålsgrytan med kikärter och kronärtskocka var middag i lördags (recept från "Kaosvego"), och köttbullarna var middag i söndags. Till det drack jag vatten, som även hamnade innanför västen kontinuerligt under dagen.



Mer te till fikat. Den här gången var det en blandning som heter Engelbrekt. Älskade maken sade en gång att det luktade ringbrynja och lägereld. :D Gott är det i varje fall.
Mer hembakat bröd, den här gången lätt rostat med bara smör på, för det ar det jag var sugen på. Vi har bestämt oss för att baka mer bröd hemma igen, eftersom det blivit så dyrt i affären. Plus att det är godare med hembakat bröd...



Älskade maken och jag hade inte räknat med att vara ensamma hemma till middagen, men det var vi. I vår ensamhet åt vi tortellini med basilika- och ricottafyllning, som jag fantiserade ihop en tomatsås till, med körsbärstomater som började se ledsna ut. Kan vara den godaste tortellini jag ätit på mycket länge. Till det riven parmesan, oliver och gurka.



Det var inte bara vatten som hamnade i kroppen under hela dagen, utan också en hel del godis. Vi låter det representeras av de här punschpralinerna, som var första godiset in i munnen. Följt av påskskum, kola och chips samt ett glas alkoholfritt vin när vi inspekterade svärföräldrarnas nya lägenhet. De flyttade nämligen igår, och lämnar snart ifrån sig huset som vi är vana vid att de bor i.



Vi kom hem från sväronen senare än vad jag trodde, så för att inte vakna mitt i natten av att jag var hungrig så åt jag ett äpple innan jag startade kvällsrutinen och kröp till kojs. (Det slitna nagellacket är The arab hall från a-England.)