lördag 2 september 2023

Augustis böcker

Precis som i fallet med nagellacken så blir det här ett kort inlägg. Det var  sisådär med läsron, vilket resulterade i endast tre utlästa böcker.

Med på bild: Poppy, Debbie, Evita Päron och Balthazar.

"Wizard and glass" av Stephen King är den fjärde boken om Roland och hans följeslagare och deras resa mot det Mörka Tornet. Här stannar de till,och under en lång natt berättar Roland historien om varför han gav sig ut på sitt uppdrag - och om hans enda sanna kärlek, Susan.
Min favorit i serien, och även augustis favoritbok, med 5/5 i betyg.

"Sverige vid avgrunden 1808-1814" av Dag Sebastian Ahlander var min månadsbok i augusti, och vissa dagar det enda jag läste. Inte lysande skriven, men ett intressant ämne om omständigheterna kring tillblivelsen av vårt nuvarande kungahus. 3/5.

"Bokälskare" av Emily Henry känns som an ganska typisk romance, men med en rolig infallsvinkel. Nora älskar sitt jobb som litterär agent, och sin lillasyster. De lämnar New York för några veckor för att semestra i en småstad i North Carolina. Här springer Nora ständigt på Charlie, som hon tidigare träffat i New York, med mindre lyckat resultat. Betyget blev 3,5/5.