lördag 25 november 2023

Säsongssammanfattning:Our flag means death, säsong 1

Spoilervarning på tv-inlägg.

Kände att det var dags för lite humor i mitt liv, och vad kan då bli bättre än en serie om pirater? Dessutom baserad på verkliga personer och händelser, men jag tror kanske inte direkt att det gick till precis så här på havet under tidigt 1700-tal.

Bildkälla A blog of books and muicals

Stede Bonnet bestämmer sig för att lämna sitt trygga men tråkiga liv på land för att istället bli - pirat. Han köper en båt och anställer en besättning och ger sig ut på haven för att plundra. Det går sådär bra, och hans besättning är kanske inte helt nöjd. Men när Stede blir vän med Kapten Svartskägg ändras hans status betydligt.

Här finns alltså korn av historisk sanning, men också fin vänskap, romantiska känslor och massor av humor. 
Huvuddelan av handlingen kretsar såklart kring gentlemannapiraten Stede och hans relation till Balckbeard, men även i de andra rollerna blommar det ut. Både i relationerna, men de ges även tydliga karaktärsdrag och är alla älskvärda. Besättningen ombord på Bonnets skepp "Revenge" är till en början ganska missnöjda med sin kapten,men allteftersom tiden går lär de sig att de kan få vara sig själva ombord på hans skepp, och de uppskattar honom desto mer.
Det är roligt, och det är rart på det där hjärtevärmande sättet.
Hittills finns serien i två säsonger, och det är osäkert med en fortsättning, så det gäller att passa på och njuta. På riktigt var Bonnets piratkarriär ganska kort, så om serien ska spegla det, så... 

"Our flag means death" finns att streama på HBOMax.