söndag 23 januari 2011

Komplett bokcirkel!

Årets första bokcirkelträff, där för en gångs skull alla medlemmar var närvarande, avhandlade idag "Boktjuven" av Markus Zusak. Behöver jag säga hur glad jag är att den här boken fick en plats i cirkeln? Den är ju så fantastiskt bra! Fast det var lite si och så med utläsningen av den, märkte vi. Halva cirkeln hade inte läst ut den, bland dessa jag, men jag läser ju trots allt om den.
Oavsett hur långt man hunnit i sitt läsande så genererade den höga betyg, med 3 som lägst och 5 som högst. Snittbetyget blev 4,4! Inte illa pinkat av en trähäst, som min ömma moder hade kunnat uttrycka det.


Boken handlar om Liesel, som straxt innan andra världskrigets utbrott kommer som fosterbarn till Hans och Rosa Hubermann i den lilla staden Molching utanför München. Med sig har hon en stulen bok och mardrömmar om sin lillebror som dog på resan dit. Varje natt väcks hon av mardrömmarna och varje natt kommer Hans, pappa, in för trösta henne. Ganska snart börjar de öva på läsa dessa vakna timmar, och orden blir ett sätt att överleva för den lilla flickan.

Det här är en bok om de små människorna under andra världskriget. De som historien ofta glömmer bort. Om de som levde i de bombade städerna, de som gömde en jude i källaren, de som stal sin mat och sina böcker. Det är en berättelse om djupaste sorg och vackraste färger, om kärlek och vänskap och vikten av att hålla sina löften, och konsekvenserna av att göra det. Allt berättat av döden.

Nästa bok blir "Ängelns lek" av Carlos Ruiz Zafón. Avhandlas i slutet av mars.

Tack K för gott fika. Kärleksmums, Majs vårbitar, mockarutor, Fiffirutor eller vad de än må kallas. Gott är det i varje fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .