måndag 24 januari 2011

Barnyoga

Youtube (och alla kvällstidningars websidor) kan man just nu få se ett klipp på en kvinna som utför vad hon kallar yoga på ett spädbarn. Som bloggande yogalärare känner jag att jag måste kommentera det klippet.

Det är INTE yoga. Det är barnmisshandel.

Hon försvarar sig bland annat med att barnet inte skriker. Nej så små barn har en reflex som gör att de stänger av luftvägarna om de får vinddrag i ansiktet. Svårt att skrika då. Hon försvarar sig även med att det är så djur gör med sina barn. Nej, djur kanske bär sina barn i armarna eller i nackskinnet, men de svingar banne mig inte omkring med dem som om de vore en påse potatis.

Jag hoppas innerligt att det inte finns någon yogaförening som ställer sig bakom den här kvinnan. Det är helt förkastligt och hon borde snarast fråntas eventuell licens. Men något säger mig att hon agerar på egen hand.

(För att se klippet på Youtube krävs det att man kan logga in. Och du tittar på egen risk. Det är vidrigt att se.)

5 kommentarer:

 1. Visst är det helt galet... Såg det på Expressen.

  SvaraRadera
 2. Är det i expressen hon försvarar sig? I videon pratar de mest om ifall det är fake eller äkta.

  SvaraRadera
 3. Expressen eller Aftonbladet. Minns inte vilket. Same shit different name typ.

  SvaraRadera
 4. Jag reagerade också på det där, såg verkligen fruktansvärt läskigt och ohälsosamt ut!

  SvaraRadera
 5. Jag satt bara och gapade med tårar i ögonen. Att kalla det för bebisyoga är en skymf för alla oss som arbetar med yoga och är seriösa i vårt utövande. Kunde bara inte låta den passera okommenterad.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .