söndag 26 juni 2011

Födelsedagspresent

Jag fick min stora önskan uppfylld när jag fyllde tant (40) förra veckan. Mina underbara föräldrar och mina underbara bröder, med familjer, såg till att jag numera har en underbart röd Kitchen Aid köksmaskin, som pryder sin plats på min köksbänk. Dessutom köpte de till ett tillbehör i form av en glassmaskin som också är en sådan där pryl jag velat ha i flera år.


Idag har jag testat min nya älskling. Först fick den göra bröddeg. Levain nu igen - för det är så jädra gott! Och så gjorde jag glass också. Vanilj- och rabarberglass ligger nu i en låda i frysen. Den ska hem till mamma och pappa ikväll, för avsmakning.

Planerar redan nästa glass och kommer på mig själv med att snegla på allt möjligt man skulle kunna ha som smaksättning. Mynta kanske. Eller hallon. Citron. Choklad för bövelen! Körsbär. Jordgubbar så klart. Mmmmmm....
Och så massvis av maränger av alla äggvitor som blir över. Marängsmeten skall självklart vispas i min raring, med den tillhörande ballongvispen.

Jag har idag utstött så glada och lyckliga läten över min rarings framfart att älskade maken blivit rädd för att han ska bli utbytt. Men så länge den inte kan klia mig på ryggen behöver han inte vara orolig.

2 kommentarer:

  1. Nu är jag löjligt avundsjuk på dig och jag hoppas att min kära familj inte låter mig vänta tills jag är 40 :P

    SvaraRadera
  2. Om du börjar önska dig en sådan redan nu så går det nog snabbare. Jag var i varje fall 37 innan jag började önska mig en lite mer rejält. ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .