tisdag 28 juni 2011

Trystorps ekängar

Idag har vi varit till Trystorps ekängar utanför Fjugesta och tittat på små minigrodor och gigantiska ekar!

Det första vi såg när vi kom fram var att parkeringen rörde på sig av massvis av söta små grodor. Undrar just hur många man trampade ihjäl, för de var verkligen svåra att undvika att trampa på i de mängder vi såg dem. Och sååååå söta! Trots att man associerade till Monty Phyton-sketchen om "crunchy frogs" så kunde man inte låta bli att pilla lite på dem. Lilla A plockade upp flera stycken, men eftersom de var så spralliga var de svårfotograferade. Här är i varje fall en som satt still tillräckligt länge för att kameran skulle kunna fokusera.


Små grodorna, små grodorna är lustiga att se!


Undrar om Totoro bor här...

Men - som sagt - stället heter ju Trystorps ekängar (inte Trysil som jag så gärna vill säga). Ett område med massiva ekar, massor av andra lövträd, och kilovis med mygg! Tydligen är platsen även känd för sin fina vårblomstring så jag återvänder gärna till näsa vår och kikar lite till. Förhoppningsvis är inte myggen vakna då...
Den största eken vi snubblade över kom vi runt om vi famnade den alla sex (mamma och pappa var med, stora J är tonåring och låg hemma och "sov"). Lilla A och lilla E var mest förundrade över att träden såg ut som "Totoro-träd". Och så sjöng de på japanska för sin mormor.

Finfin picknick också! Korv kokt över trianga-kök, ägg och kaviar, köttbullar, pannkakor, kaffe och roiboos till lilla mig.

Vi hann med en sväng till Riseberga klosterruin med, och så till Fjugesta för en glass. På det stora hela en sagolik dag värd att fira med ett glas sval rosé eller tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .