onsdag 26 oktober 2011

Mamma

Min mamma är världens bästa. När jag är sjuk är det henne jag längtar efter, hennes svala hand på min varma panna.Oavsett hur gammal jag blir.

Min barndom doftar kanelbullar och det där speciella flata brödet hon brukade baka. Söndagssteken där jag och min bror fajtades om ändbitarna. Bären som plockades i skogen och rensades vid köksbordet. Hemkokt saft och sylt.

Min mamma har den bästa famnen att krypa in i. Min mamma var min trygghet under alla oroliga år. Alltid där. Alltid redo att lyssna och komma med goda råd. Vi har inte alltid varit sams, men vi har alltid älskat varandra.

Min mamma är ljudet av stickorna som klickade när hon stickade en ny tröja åt mig, eller ett par nya sockor. Min mamma är att tvätta ansiktet på kvällen, måla naglarna korallröda, små lappar på köksbordet med läppstiftsmun på. Min mamma är hårgos, en mjuk kind, en glad blick. Min klippa.

Hon är en underbar mormor till mina barn, och en underbar farmor till mina bröders barn. En sådan mormor och farmor vill jag bli en dag.

Min mamma är en på miljonen.
Min mamma är också 1 av 9.

I början på sommaren fick hon diagnosen bröstcancer. Därför ber jag er om ett bidrag till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj. För att jag älskar min mamma.

Cancerfonden har pg 90 1986-0, eller så kan man skicka ett sms tll 72988 med texten ROSA för att skänka 50 kronor. Ditt bidrag hjälper. Tillsammans kan vi besegra cancer. Du är väl med?

Tack.

PS. Mamma mår bra idag. Cancern upptäcktes tidigt efter en mammografi. Så gå när du blir kallad. Snälla. Tänk på att du är värdefull.

2 kommentarer:

  1. Stor kram! Skönt att hon mår bra och att du slapp uppleva förlusten som jag gjorde/gör.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas på det bästa. I dagsläget ser det dock ljust ut.
    Kram tillbaka! Bara tanken på att cancer kunde ta min älskade mamma ifrån mig var gastkramande. Kan inte föreställa mig hur det känns att verkligen få uppleva den sorgen.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .