måndag 10 oktober 2011

Sovovanor

Idag har älskade maken tagit ledigt från jobbet. Vi ska nämligen röja upp i trädgården och här hemma. Slänga en massa skräp. Har hyrt släpvagn och så. Den är vår 4 timmar idag och vi ska hinna åka till återvinningsstationen med trädgårdsavfall i massor, diverse skräp och saker som ska lämnas till återvinning. Som mina dip in-removerburkar (miljöfarligt) och gamla leksaker som går att sortera in under den käcka lilla visan "i allt som rör sig, lyser eller låter, sitter ett batteri som ska lämnas åter". Sånt ska vi roa oss med idag.

Så himla fint att jag vaknar klockan 4 på morgonen med ett ryck och tror att hyllan över sängen ska ramla ner i huvudet på mig.

Det visade sig att skramlet jag vaknat av var älskade maken som vaknat till och skulle kolla vad klockan var och i sitt famlande knuffat omkull en ärad-vare-gud-i-höjden-denna-har-jag-gjort-i-slöjden-födelsedagspresent från lilla A. Det skramlet trodde jag var en Lackhylla som var på väg ner i huvudet på mig i sällskap med diverse böcker, fotoramar och prydnadspryttlar.

Tror ni jag somnade om sedan? Nej. Det gjorde jag inte. För jag började jaga upp mig över Håkan Juholt, fackförbund och Handels a-kassa. Efter en timme kunde jag bara konstatera att jag inte ens var trött och att ligga där i mörkret faktiskt började kännas en aning som bortslösad tid. Så jag bestämde mig för att gå upp och läsa. Och dricka varm mjölk.

Så jag satte mig med datorn i knät och började läsa min väns manus, som hon arbetar med. Surfade runt lite. Blev inte trött alls, så jag satt kvar. Straxt innan 7 gick jag in i sovrummet där älskade maken låg och trynade och stängde av min väckarklocka. Onödigt att den ringer om jag ändå är uppe. Lagade frukost till små skolbarn. Krånglade som vanligt lite extra med lilla E. Älskade maken stod som en fågelholk i hallen och iakttog hela spektaklet. Fick intyga att det var så varje morgon.

Sedan gick jag och lade mig igen. Nu har jag sovit två timmar till, älskade maken har hämtat släpvagnen och operation trädgård/husröjning har börjat. Jag ska bara dricka upp mitt te först. Och hänga den där tvätten som precis snurrat klart i tvättstugan.

2 kommentarer:

  1. Jag var på väg till tåget när mobilen började pipa över inkomna kommentarer. Jag blev mycket förvånad ... Milt sagt

    Men dock tacksam

    SvaraRadera
  2. Det var ju tur att den inte började pipa när du sov. Du hade du knappast varit tacksam. ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .