lördag 15 oktober 2011

Rosa lördag

Idag - mina damer och herrar - är det Rosa lördag. En bra dag att visa stöd, omtanke och att skänka en liten peng till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj.

För att bara visa att du tycker att bröstcancer (och alla annan cancer också) är en jävla skitsjukdom - sätt på dig något rosa. En rosa slips, en rosa scarf, rosa örhängen, rosa läppstift, rosa nagellack, rosa klänning, rosa vadsomhelst. Bara det är rosa.

Vill du bidra med pengar till cancerforskningen och behöver nya trosor? Då är idag en bra dag att besöka Lindex underklädesavdelning. 10% av det de säljer underkläder för idag, skänks nämligen till Cancerfonden.
Sedan finns det en massa andra rosa prylar man kan lägga pengar på. Soppåsar, keso, te, ögonskuggor, handkräm, morötter, nagellack, armband, Rosa bandet. Lista på rosa varor hittar du här.

Sedan vill jag uppmana er att göra det till en vana att känna igenom era bröst! Lär dig hur de ser ut och känns när de är friska så att du vet det, då är det lättare att veta när något inte står rätt till. Gå på dina kontroller. Och nu menar jag inte bara bröstkontroller utan se till att pallra dig iväg och ta dina cellprover. Det eventuella obehag en sådan undersökning kan innebära, är värt det om man tänker på vad alternativet kan vara.
Mer information om bröstcancer och olika undersöknings- och behandlingsmetoder hittar du här.

Ta hand om dig - du är värdefull!

Sms:a ROSA till 72988 för att skänka 50 kronor eller sätt in valfritt belopp på Cancerfondens pg 90 1986-0. Ditt bidrag gör skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .