fredag 7 juni 2013

FredagsFilmen: Much ado about nothing

Bor man i USA kan man från och med idag se den här filmen, "Much ado about nothing", på biograferna. Själv hittar jag ingen information om ifall den överhuvudtaget ska gå upp här i Sverige, men jag tänker inte hålla andan i varje fall.

Bildkälla Inside movies
Jag har sett den här flimra förbi lite i mitt imdb-knarkande, men det var först igår jag verkligen tittade ordentligt vad det var. Att det skulle vara Shakespeare förstod jag liksom bara av namnet, eftersom jag råkar gilla Shakespeare. Men Joss Whedon? Vänta lite nu? Kan det verkligen bli något bra av det? Mr Buffy/Firefly/Avengers goes Shakespeare comedy? Kändes som en lite väl oväntad kombination. Men efter att ha sett trailern är jag övertygad. Vill se!


En romantisk kärlekskomedi med förvecklingar. Hero och Claudio bjuder in till sitt bröllop. Bland gästerna finns Benedick som är kär i Beatrice, och hon i honom, men ingen av dem vågar ta första steget. Samtidigt försöker elake Don Pedro hindra bröllopet genom att sprida ut att Hero varit otrogen. Hur det blir? Mycket väsen för ingenting, kanske.