fredag 14 juni 2013

FredagsFilmen: X-men: First class

Födelsedagspresenten till älskade maken för några veckor sedan fick bli FredagsFilmen idag. 
Jag ska gladeligen erkänna att jag fullkomligt struntat i den här filmen eftersom jag varit så fruktansvärt trött på hela X-men-serien. Jag menar - hur bra var "Wolverine"? Just det - inte bra alls. Så varför skulle jag bemöda mig med att se ännu en film om mutanterna? För att Michael Fassbender är med så klart. Mi-jau!

Bildkälla Marvel Movies
Så jag skulle alltså "offra" mig igenom ännu en X-men film för att älskade maken gillar den. Jag hade ju ögongodis som sagt så jag skulle nog stå ut. Och så gillar jag den! På riktigt. Mycket bättre än någon av de andra filmerna faktiskt.

"X-men: First class" utspelar sig alltså före någon av de andra filmerna. Mutanterna finns men de är en välbevarad hemlighet. Vi får bakgrunden till det som driver Charles Xavier och Erik Lensherr innan de blev Professor X och Magneto. Hur de hittar varandra, lär känna varandra och blir vänner. Hur de gemensamt kämpar mot en fiende som försöker utlösa ett tredje världskrig.

En uppföljare till den här är planerad till 2014. Jepp, jag kommer se den också.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också den här är bäst i serien. Sen kan jag inte tröttna på X-men hur dåliga de filmerna än är. Jag är en Marvel-girl, helt enkelt. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade kunnat älska den bara för Fassbender... ;)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .