fredag 22 november 2013

FredagsFilmen: De tolv apornas armé

Idag är det Terry Gilliams födelsedag. Det är han som regisserat veckans FredagsFilm, en film som jag konstigt nog bara sett en enda gång. "De tolv apornas armé" är ju så jädra bra så det behöver jag nog göra något åt snart.

Bildkälla Laughing squid
1996 utplånades nästan hela världens befolkning på grund av ett virus som spreds av De tolv apornas armé. Människorna som överlevde blev tvingade att leva under jord. För att få strafflindring går fången James Cole (Bruce Willis) med på att sändas tillbaka i tiden till straxt innan viruset slog till och föra med sig ett prov tillbaka till framtiden så att man ska kunna forska på det.
Något går dock fel och Cole hamnar i 1990 där han raskt blir arresterad och placerad på ett mentalsjukhus. Där träffar han doktorn Kathryn Railly (Medeleine Stowe) som ska behandla honom, och  patienten Jeffrey Goines (Brad Pitt) - sonen till en förmögen virusexpert.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .