fredag 8 november 2013

FredagsFilmen: The hunger games: Catching fire

Det är ett par veckor kvar tills "Cathing fire" har premiär, men jag tänkte att det var lika bra att skriva om den nu så ni kan förbereda er och spara ihop pengar till biobiljett och popcorn. Den här tror jag nämligen kommer göra sig allra bäst på stor duk.

Det är så klart uppföljaren på "The hunger games" där Katniss och Peeta vann Hungerspelen, ni vet - tävlingen där 24 ungdomar (två från var och ett av de 12 distrikten) sätts på en arena för att strida tills bara en överlevande finns kvar. Här är del två av minst tre, eftersom det bygger på en boktrilogi. Jag räknar dock iskallt med att sista boken blir två filmer, för det verkar vara det nya svarta när det kommer till filmer som baseras på bokserier.

Bildkälla Screencrush
Efter sin överraskande seger i de 74:e årliga Hungerspelen, har Katniss och Peeta blivit föremål för lite väl mycket intresse från the Capitol. Efter sin seger och den påföljande segerturnén har de lyckats tända en liten gnista revolutionära tankar hos befolkningen ute i distrikten, något som så klart inte ses med blida ögon.
Nu trodde de att de var säkra från spelen, men så händer det oväntade när det är dags för lottningen till de 75:e Hungerspelen och Katniss och Peeta finner sig återigen som brickor i det fasansfulla spel som är Hungerspelen.


2 kommentarer:

  1. Den här ska jag helt klart se! Älskade boken och första filmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längtet är ganska stort ja. :)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .