måndag 25 november 2013

Regler

Tydligen finns det saker man inte får göra när man har nått en viss ålder, särskilt inte om man är kvinna. Och av någon underlig anledning verkar de flesta av dessa regler baseras på utseendet. Här är några av de saker jag de senaste åren har fått lära mig inte passar sig från och med det ögonblick man blåser ut ljusen på tårtan med 30 ljus.

Man får inte:

 • använda ögonskuggor med skimmer och glitter
 • ha knallrött läppstift en vanlig onsdag
 • ha för långt hår
 • färga detta hår i andra färger än naturnära. Rosa? Glöm det. Grönt? Glöm ännu mer.
 • tatuera sig
 • pierca sig, annat än de där vanliga hålen i öronen
 • klä sig i glada färger
 • eller glada mönster
 • ha mer än ett par centimeter hög klack på skorna
 • skratta högt
 • bli full 
 • ha ett konto på tumblr
 • slaviskt följa en tv-serie som handlar om folk som är yngre än en själv 
Ja alltså - jag skulle kunna göra den här listan oändlig men jag slutar där. Och jag avslutar detta inlägg med att säga att de här reglerna skiter jag fullkomligt i. Jag gör som jag vill och känner för och jag hoppas du gör detsamma. Oavsett din ålder.

23 kommentarer:

 1. Du har så rätt - det finns en massa fåniga idéer om vad man inte bör göra när man har passerat en viss ålder, och det finns ingen anledning att bry sig om dem! Man kan ju inte sluta leva bara för att man blir äldre! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men precis. Man blir ju inte en annan person bara för att man adderar ett år på sin ålder. Jag är ungefär samma person inuti nu som när jag var i 20-årsåldern. Samma passioner, samma smak i olika saker. Ska jag sluta klä mig i storblommigt, tatuera mig och spara ut håret bara för att det inte passar sig när man inte är 25 längre? Vem bestämde det? Och varför frågade ni inte MIG innan ni bestämde hur JAG ska kulle klä mig?
   Kan bli så sur på sådana där oskrivna regler att jag gör tvärtemot bara därför att. Busig som jag är. :)

   Radera
 2. Jaa du haha, så mycket tokiga regler. Jag gör också som jag vill, varför skulle man inte liksom?? Så länge jag mår bra och inte skadar någon så kommer jag fortsätta med det också....och jag gör en hel del på den listan du skrev.,....;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör nog allt på den där listan tror jag. Eller nej... Jag har inte piercat mig sedan den där navelpiercingen för 17 år sedan (som åkte ut för 16 år sedan) och jag har inte färgat håret i någon piffig färg. Än.

   Som sagt - så länge jag inte skadar mig själv eller någon annan så gör jag banne mig som jag vill.
   Levde efter andras regler om hur jag skulle vara (till ingen nytta) så länge att jag tänker revoltera mot sådana där "regler" resten av mitt liv. Sådetså!

   Radera
 3. Haha skrattar högt här på jobbet åt listan!
  Är 44.. Har svart-färgat hår ner till skulderbladen, ögonskuggor med skimmer - japp, kläder med kul mönster - självklart, senaste tre åren gjort fyra piercingar och tre tatueringar ;) Första gaddningen gjordes som 39-åring och det kommer definitivt bli mer av både och :p Folk i allmänhet har alldeles för mycket tyck om andra!!
  /Kath

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra! Man ska få vara sig själv. :)
   Själv var jag och fyllde i min senaste tatuering igår, lite "eyeliner" som behövdes bättras på. Pierca mig är jag inte sugen på att göra igen (eller kanske en till i örat) men tatueringar kommer det bli fler av.

   Radera
  2. Ja absolut! :)
   Åh, det där har jag dock inte "vågat" göra än, men verkar ju väldigt fiffigt!
   Har inga "extrema" piercingar dock, öronkant, tragus o navel, åsså tre vanliga ringar i varje öra. Tatueringar är som ett gift hehe ;)
   /Kath

   Radera
  3. Nä - alltså inte eyeliner på riktigt, utan "eyeliner" runt ögat på min tatuering som är en eye of Horus. :) Annars - AJ! :D

   Radera
  4. Hihi vilken missuppfattning ;)
   Mmmm, väldigt AJ!!
   /Kath

   Radera
  5. Hon är på bild i min header, lilla ögat. (Ja - det är en hon.) :)

   Radera
  6. Den var cool!! Gillar betydelsen oxå! (var tvungen att googla dock haha)
   /Kath

   Radera
  7. Hon fick ett eget inlägg i början av augusti, om du vill veta mer om bakgrunden till mitt val. :)
   http://mrsdatasliv.blogspot.se/2013/08/min-nya-tatuering.html

   Radera
  8. Ruggigt snygg och fin bakgrund till att du gjort den! Jag har en på nästan samma ställe, ett kräftantecken med stiliserad sol runt :)
   /Kath

   Radera
  9. Har funderat på att göra mitt stjärntecken som symbol, men hur rolig är Tvillingarna? En romersk tvåa liksom? *gäsp*

   Radera
  10. Du får göra något "stiliserat" så kan det ju bli riktigt fräckt :))
   ...kräftan-tecknet ser ju ut som 69-an, så ville väl inte ha bara den heller hihi
   Här hittade jag för tre år sen min: http://tattoofinder.com/gallery/gemini
   /Kath

   Radera
  11. Men nja... Har så många andra idéer så det blir nog en av dem. När jag har kosing och tid.

   Radera
 4. När jag var i London hade ju nästan varenda kvinna höga klackar på sig. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där ja. Å andra sidan börjar ju klackarna hamna på skorna redan på barnskorna där, och om det tycker jag INTE. Treåringar ska inte lära sig gå i högklackat, men 42-åriga tanter däremot. ;)

   Radera
 5. Fastnade alldeles totalt för din Eye of Horus efter jag sett den.. och har googlat och googlat bilder och samlat på mig massor med exempel.. och idag, så hoppsan, dök det upp en ledig drop-in tid hos en tatuerare här i stan... och vips satt ett öga på min vänstra överarm :)
  Sorry för härmandet ;)
  //Kath

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad - det känns enbart smickrande. Och eftersom jag sett den på Instagram vet jag ju hur snygg den blev också. :D

   Radera
 6. Hihi vilken tur ;) Jag är ju sååå himlans supernöjd =) /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var väl inte direkt först jag heller. Jag såg den först, som tatuering, på Adam Lambert. Har dock varit totalt insnöad på fornegyptiskt historia, mytologi och heiroglyfer i min ungdom så jag visste ju vad det var han hade. Hade bara inte tänkt på att man kunde tatuera sig med symboler på det där viset, av någon konstig anledning. Och med tanke på vad symbolen betyder, och hur jämrans snygg den är, så är den ju ett mycket bra tatueringsmotiv. Tycker jag. :D

   Radera
 7. Helt rätt! Grymme-snygg, och sen gillar jag att den lite i stil passar ihop med det jag redan har. Betydelsen gör ju definitivt inte saken sämre ;)
  /K

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .