tisdag 14 januari 2014

Kladdkaka i mugg

Sötsug begone! En gång i månaden är det inte roligt vad man vill stoppa i sig - i går mumsade jag i mig 2 Starbar, 1 liten påse chips och 1 muggkaka. Mens alltså... Men det var äta snask eller bita huvudet av någon och jag valde snasket.
Det håller i sig idag med så jag har precis plockat ut ännu en muggkaka ur mikron. Och det är exakt vad det låter som - kladdkaka i mugg bakad i mikron. Från tanke till goffande på fem minuter.


Kladdkaka i mugg - 1 stor mugg

4 msk vetemjöl
4 msk socker
lite vaniljsocker
en nypa salt
2 msk kakao
3 msk mjölk
3 msk olja
1 ägg

Blanda ihop allt i en stor mugg. Det går lättast om man först blandar de torra och sedan de blöta ingredienserna. En jämn och fin smet ska man få. Jag kanske råkade ha i lite jordnötssmör i den ovan också. Och när jag säger kanske så menar jag absolut.
Ställ muggen på ett fat och kör den i mikron på full effekt 1 - 2 minuter, beroende på mugg och mikrons effekt. Låt den svalna och sedan är det bara att äta.

Och nej, självklart är det inte lika smarrigt som vanlig kladdkaka, men ibland struntar man i det för man vill bara ha choklad! För bövelen.

6 kommentarer:

 1. Åhhh sååå gott det såg ut!! Vilken bra idé. Har aldrig tänkt tanken med att göra den i en mugg, smart. Bara moffla i sig....hihi. :-) Sötsuget är hemskt en viss tid i månaden....håller med...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hittat massor av muggrecept. Kan bli skadligt det här... :)

   Radera
 2. Alltså dom dagarna på månaden är inte kul!! Varken för en själv eller för övriga stackars familjen som får ta skydd. Den där kladdkakan verkar mycket lämplig för just den perioden. Kommer att testas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att fylla munnen med choklad så man inte KAN säga alla de där elakheterna som vill ut. ;)

   Radera
 3. Det där med att köra i mikron låter som överkurs, smet är minst lika gott som kaka ^^

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .