fredag 3 januari 2014

FredagsFilmen: Wreck-it Ralph aka Röjar-Ralf

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Chilipojkens födelsedag. Så nu har jag en tonåring boende i huset igen. Hur det nu gick till. Var det inte i förra veckan vi körde hem den där lille parveln från BB i en alldeles för stor blå overall? Tydligen inte.
Nåväl - om man fyller år får man bestämma en del saker. Som vilken tårta man ska få, vilken middag det blir och vad mamma ska skriva om för FredagsFilm. Chilipojken har idag valt "Röjar-Ralf", eller "Wreck-it Ralph" som den heter i original, som han har sett men inte jag så jag är ute på okänd mark här. Han tycker dock att den var "bra" (ungefär så mycket man får ur en nybliven tonåring som spelar på datorn). Sedan är det kanske lite av ett mysterium att jag inte sett den - en film som utspelar sig i dataspel låter ju onekligen som något jag skulle gilla.

Bildkälla Trailers Apple
Wreck-it Ralph är trött på att vara ond, han vill vara god och älskad som hans motspelare Fix-it Felix. När ett nytt first-person shooter spel kommer ut smyger sig Ralph in i det med målet att vinna en medalj. Hans närvaro i spelet släpper loss en dödlig fiende som hotar alla spel i arkaden och hans enda hopp ligger hos glitchen Vanellope från ett godistäckt racingspel.


3 kommentarer:

 1. Du har inte missat nått, jag tyckte den var usel och extremt förutsägbar. Annars är ju Disney-filmer ofta gjorda för att kunna uppskattas av vuxna också men här höll de sig nog benhårt till sin målgrupp på stereotypa 10-åringar. Lite krigsspel åt pojkarna och prinsessor i glada färger åt flickorna, blä :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här sitter Perny och säger ungefär tvärtom. :) Hon tror att du inte är tillräckligt nördig. ;)

   Radera
  2. Fast ... nä Cactus. Hjälten är här en råbarkad rambokvinna som styr och ställer. Det är omvända könsroller hos huvudkaraktärerna och även om tjejerna i spelet har godis och rosa så kör dom ändå bilar vilket också är motsatt mot vad det brukar vara, speciellt när spelet i sig är både fartfyllt och dödsföraktande. Huvudrollstjejen - glitchen är en handlingskraftig karaktär som inte sitter och väntar på att bli räddad, snarare är det hon som räddar den stora starka filuren.

   Det nerdig som kanske går rakt över huvudet på många onerdiga tioåringar är all den retro-dataspelsreferens som används hela tiden. Jag skrattade åt min egen spelbakgrund som tioåring i arkadhallarna. Lätt skitnördig och nostalgivarning på den filmen.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .