måndag 13 januari 2014

Kuckelimuckmedicin

Jag har fått medicin. Mot min ångest och oro. Moment 22 i det är att jag först hade ångest över att ens ha det där receptet, sedan hade jag ångest över att hämta ut det och efter det ångest över att ha det hemma. Spännande hur illa hjärnan funkar ibland.
I varje fall - jag fick denna medicin utskriven för att en av biverkningarna är att man blir sömnig. Och jag behöver få sova.
Eftersom den där insomningsgrejen är en biverkning så var det ju inte säkert att det skulle funka, men igår valde jag att ta en tablett för sova är ju liksom kul att få göra ibland.
Kan väl inte påstå att jag somnade snabbare eller annorlunda än vad jag brukar, jag är inte hellre säker på att jag sovit bättre i natt. Däremot vet jag att jag klockan nio i förmiddags var så trött att jag slocknade. Sov som en gris i soffan i tre timmar. Jag vet inte om det var medicinen eller bara jag som behöver få sova, men det känns ju onekligen lite knepigt om man ska behöva ta ett sov-så-sött-piller 10 timmar innan man går och lägger sig.
Om jag är pigg nu? Nej.

8 kommentarer:

 1. Jag tänkte skriva en kommentar men det blev ett mail istället, blev bättre så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag har svarat på mailet. :)

   Radera
 2. Bra att du fått din medicin, hoppas du ska komma i fas med den, annars får du snacka med läkaren. Jag vet att jag var väldigt trött och sömnig när jag åt liknande medicin. Hoppas det ska ordna till sig med det. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du som blivande apotekstekniker borde ju veta. ;)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja tack. Och kram tillbaka! :)

   Radera
 4. Visst är det sjukt hur hjärnan funkar. Känner flera som precis som du har haft ångest för att ta ångestdämpande och jag kan totalt förstå det. För någonstans så intalar man ju alltid sig själv att man kan lösa det på egen hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker överlag inte om att ta medicin, främst för att jag är rädd för att det ska uppstå ett beroende. Men just de här är inte beroendeframkallande och ska tas vid behov. Det gör ju inte att det är mindre ångestladdat men... Kanske bäst att lyssna på sin kurator tänker jag. Han vill ju mitt bästa.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .