fredag 28 februari 2014

FredagsFilmen: Priscilla - öknens drottning

Håller mig till den svenska titeln på den här filmen i rubriken idag, eftersom originaltiteln "The adventures of Priscilla, Queen of the desert" är ungefär 8 mil lång. Eller kanske lika långt som den är mellan Sydney och Alice Springs, den resa som bussen Priscilla tar sig i den här filmen.
Det var länge sedan jag såg den nu, men det betyder ju inte att den är mindre fantastisk för det. Och så passar den fint i det LGBTQ-tema jag har haft denna månad.

Bildkälla BCLiving
Tick, Adam och Bernadette ger sig ut på en resa genom öknen - från Sydney till Alice Springs - i en buss de döpt till Priscilla. Resan beräknas ta fyra veckor vilket ska ge dem gott om tid att repetera in den dragshow de fått i uppdrag att framföra, samt att lära känna varandra ordentligt. Kanske lite för bra?Filmen fyller 20 år i år, så grattis Priscilla! Se den!

4 kommentarer:

 1. Åh, det här är en av mina absoluta favoritfilmer och den första filmen någonsin jag gick på bio själv och såg (det var ingen jag kände som ville se den). Den är helt underbar! Och så såg du den dessutom på min födelsedag - det är ju perfekt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser ju jag sällan på FredagsFilmerna jag skriver om, men jösses vad bra den är. Oavsett när man ser den.
   Och grattis i efterskott! :)

   Radera
  2. Tack så mycket! Oavsett när du såg den så är det ett strålande tips! En av de bästa filmerna som gjorts, skulle jag säga! :-)

   Radera
  3. En klassiker som alla bör se, skulle jag vilja påstå. :)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .