fredag 16 maj 2014

FredagsFilmen: Ever after

Vad sägs om en liten sagostund så här när helgen ska börja? Och i så fall varför inte i form av en Askungesaga man känner att man kan tro på?
Filmen "Ever after" (heter "För evigt: en Askungesaga" på svenska) är en annorlunda vinkling av den klassiska sagan, och här hamnar sagoelementen i skuggan och berättelsen får ta plats så att man känner att jo - det här skulle kunna ha hänt på riktigt och sedan blivit omvandlat till den saga vi är vana vid. Nästan så att jag trodde att det var en based on a true story jag tittade på, men så är det inte. Vilket jag faktiskt tycker är lite synd. (Eller så är det det ändå, vad vet vi liksom?)

Bildkälla Good girls inc.
Efter sin fars plötsliga död blir Danielle behandlad som en tjänsteflicka av sin styvmor och sina styvsystrar (varav en är rätt så snäll). Danielle lyckas ändå växa upp till en viljestark och förhållandevis lycklig ung kvinna. En dag korsas hennes väg av prins Henry.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .