fredag 2 maj 2014

Monty Python and the Holy Grail

Ska man skriva om Monty Pythons filmer som något slags tema så ska man absolut inte glömma den som i mitt tycke är bäst (även om slutet är jättedåligt) "Monty Python and the Holy Grail". Eller som den så käckt fick heta på svenska "Monty Pythons galna värld".
Den här filmen raddar det ena asgarvet efter det andra i en ständig ström och här finns en uppsjö av roliga citat att klämma iväg i alla upptänkliga situationer. För sådan är jag - fullt i skallen av onödiga citat och jag gissar att Monty Python i allmänhet står för en majoritet av dessa, och den här filmen är rikt representerad i mitt citerande.

Bildkälla IMDb
Det är är Monty Pythons version av Arthurlegenderna och jakten på den heliga graalen. En jakt som för Kung Arthur och hans tappra (?) riddare på vitt skilda äventyr, de flesta av ganska fånig natur.


"Go away or I shall taunt you a second time!"

2 kommentarer:

  1. Ok, jag erkänner att jag är tokefter i mitt bloggläsande, men jag måste ändå bara på skicka ett litet pip av lycka över den här filmen och Monty Python i största allmänhet! Jag har också onödigt mycket Monty Pythoncitat i huvudet och har ägnat oproportionerligt mycket tid åt citerande med min bror och mina vänner ibland. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så skönt att vi är flera. Vi borde bilda en klubb eller något. :)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .