torsdag 21 maj 2015

Säsongssammanfattning: Supernatural, säsong 10

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Let's get this over with shall we?

Bildkälla beata101
Favoritavsnitt: 10x5 "Fan fiction". Bara för att jag som fic-läsare tycker att det är lite roligt att de är inne och tassar på fan-kulturen. Dessutom är det här ett gammeldags "Supernatural" där de jagar veckans moster. Saknar den gamla goda tiden gör jag.

Favoritkaraktär: Nej. Eller jo - Charlie bara älskar jag. Så...

Favoritpar: Nej.

Bäst i säsongen: Att Castiel fick tillbaka sin grace och blev lite mer bad ass igen. Änglar ska ha vingar liksom.

Värst i säsongen: Var ska jag börja? Att serien inte klarar av att ha starka kvinnliga karaktärer och antingen gömmer undan dem eller dödar dem? Att vi på grund av denna oförmåga fick säga hejdå till min favorit Charlie när hon blev dödad? Att man glossade över Deans demonstatus som löstes på futtiga tre avsnitt = antiklimax? Att säsongens bad guys - familjen Styne - blev utrotade på ett avsnitt bara så där? Att hela grejen med Kains märke blev alldeles för utdraget och uttjatat för att sedan lösas bra så där i säsongens slutminuter? Att upplägget för nästa säsong bara känns som en enda stor gäspning?

Övriga kommentarer"Supernatural" har haft klartecken för säsong 11 i flera månader vid det här laget. Jag jublade inte direkt när det beskedet kom. Faktiskt så tror jag att jag har tittat klart på den här serien nu. Snacka om att ha överlevt sig själv...