tisdag 26 maj 2015

Säsongssammanfattning: Parks and recreation, säsong 6

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Nu när jag precis har börjat titta på den sjunde och avslutande säsongen av "Parks and recreation" börjar jag så smått fundera på vilket mitt nästa maratonprojekt ska bli. Det finns flera pågående serier som jag har missat de första säsongerna av som jag skulle kunna haka på, och det finns redan avslutade serier jag missat och vill se. Allra mest lutar det åt "Merlin" eller "Queer as folk" i USA-versionen.
Måste tänka klart snabbt för snart kommer sista sammanfattningen av "Parks and rec". Bara en kvar nu, om jag någonsin kommer till skott och sammanfattar säsong 6 vill säga.

Bildkälla Huffington Post
Favoritavsnitt: 6x13 "Ann and Chris". Det är dags för flytt för Ann och Chris och Leslie försöker desperat få till stånd att infria det löfte hon gav till Ann som startade deras vänskap - första spadtaget på parken som en gång var gropen bredvid Anns hus.
6x19 "Flu season 2". Ben är arg för att hans föräldrar sålt sommarhuset och förstår inte varifrån ilskan kommer. Samtidigt misstänker Leslie att hon fått influensan, men snart tror hon att det är en annan förändring på gång.
6x21-22 "Moving up: part 1, part 2" Leslie försöker fatta ett beslut beslut om jobbet i Chicago samtidigt som Ben försöker ordna med fri wifi till Pawnee. Och så är det äntligen dags för Pawnees och Eageltons Unity-konsert som ska markera början på sammanslagningen av städerna.

Favoritkaraktär: Leslie är min lilla pärla. Och så gillar jag Ron såklart. Har även haft väldigt roligt åt Craig som gästspelar ibland.

Favoritpar: Leslie och Ben!

Bäst i säsongen: "Does the baby have two bodies?" Gud som jag skrattade! Fast det är trillingar. Ooooops!

Värst i säsongen: Att Ann och Chris flyttade och på riktigt försvann ur serie. Jag har verkligen uppskattat vänskapen mellan Leslie och Ann så det känns sorgligt att inte få ta del av den på samma sätt längre. Och positiva Chris lämnar ett litet tomrum efter sig han med - plus att Rob Lowe är trevlig att titta på...

Övriga kommentarer: Den här säsongen kunde lika gärna ha varit den sista känns det som. Den känns väldigt avslutande, komplett med ett tidhopp 3 år framåt till 2017 i det sista avsnittet, där vi får veta det mesta av hur det gått för alla. Säsong 7 tar dock vid precis där säsong 6 slutar, så hela sista säsongen verkar vara en framåtblick.

2 kommentarer:

  1. Alltså om och ifall du väljer amerikanska Queer as Folk är jag jättenyfiken på vad du tycker om den jämfört med det brittiska originalet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hrm... Jag har kanske inte sett så jättemycket på det brittiska originalet och problemet är att jag inte riktigt hittar att streama den heller, så... Men jag VILL se båda.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .